Vatikan

Papa Franjo na općoj audijenciji: Bog nije gospodar, nego Otac

''Čitavo je kršćanstvo prijelaz iz slova Zakona u Duh koji daje život. Isus je Očeva Riječ, a ne Očeva osuda. Isus je došao spasiti, svojom riječju, a ne nas osuditi, istaknuo je papa Franjo za vrijeme jučerašnje opće audijencije na Trgu svetog Petra, nastavljajući niz kateheza o Deset Božjih zapovijedi, koji je započeo prošle srijede.
21. lipnja 2018.

Papa: Zavodljivost skandala u komunikaciji gura čovjeka u kut

Papa Franjo jučer je na sv. Misi u Domu svete Marte u Vatikanu počeo svoje razmišljanje na temelju prvog čitanja iz Knjige o kraljevima koje opisuje događaj o Nabotu.
19. lipnja 2018.

Papa Franjo na Angelusu: Naš Bog je Bog iznenađenja

Gospodin nas danas potiče na stav vjere koji nadilazi naše projekte, računice, prognoze - istaknuo je papa Franjo za vrijeme jučerašnjeg podnevnog nagovora u kojem je promišljao o evanđeoskom odlomku (Mk 4,26-34), a u kojem Isus svojim učenicima pomoću kratkih prispodoba nastoji približiti kraljevstvo Božje i dinamiku njegova rasta.
18. lipnja 2018.

Mi smo malena oruđa koja u Božjim rukama i njegovom milošću mogu činiti velika djela

Gospodin nas potiče na stav vjere koji nadilazi naše projekte, računice, prognoze - istaknuo je papa Franjo za vrijeme redovitog nedjeljnog nagovora.
17. lipnja 2018.

Sveta Stolica dobila nagradu za video o seliocima i izbjeglicama

Prihvatiti, štititi, promicati i integrirati!
17. lipnja 2018.

Papa potaknuo na solidarnost s migrantima

Papa Franjo primio je u Vatikanu dobitnike Zvijezde za zasluge na radu, te istaknuo da je pravo na nadu jedno od glavnih ljudskih prava.
16. lipnja 2018.

Papina poruka za drugi Svjetski dan siromašnih

Drugi Svjetski dan siromašnih obilježava se 18. studenog
17. lipnja 2018.

Papa Franjo u Svetoj Marti: Recimo 'ne' zavisti koja ubija

Slaveći Misu u Domu svete Marte, papa Franjo upozorio je da uvredama diskreditiramo druge, oduzimamo ljudima njihovo poštovanje, ušutkavamo ih, oduzimamo im glas.
15. lipnja 2018.

Papa Franjo u Svetoj Marti: 'Jesam li danas bio sol i svjetlo?'

U jučerašnjoj propovijedi u Domu svete Marte papa Franjo istaknuo je da kršćansko svjedočanstvo treba biti utemeljeno stavu poniznosti, koji se sastoji u težnji da budemo sol i svjetlo za druge.
13. lipnja 2018.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 3296)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >| 

Arhiva