Vatikan

Idite hrabro prema misionarskim granicama i budite blizu jednostavnima

Riječi su to koje je papa Franjo uputio u subotu 19. veljače redovnicima Instituta Bezgrešnog začeća koji su se okupili u Rimu radi generalnoga kapitula.
18. veljače 2017.

Sveučilište je mjesto dijaloga u različitostima

Selilaštvo nije opasnost, nego izazov za razvoj; pravi je put, put integracije, o kojemu valja razgovarati i na sveučilištima, na tim mjestima dijaloga u različitostima – glavna je misao govora pape Franje koji je održao na rimskom sveučilištu Roma Tre.
18. veljače 2017.

Papa: Ako se teroru suprotstavimo ljubavlju, radimo za mir!

Kao kršćani i ljudi dobre volje pozvani smo sada djelovati, stoji u poruci pape Franje sudionicima nacionalnog susreta pučkih pokreta u američkom gradu Modestu u Kaliforniji koji se održava od 16. do 18. veljače.
17. veljače 2017.

Papa: ''Rat započinje u ljudskom srcu, a potom se širi na cijeli svijet''

Rat započinje u ljudskom srcu, stoga smo svi odgovorni za mir – istaknuo je Sveti Otac u propovijedi u četvrtak, na jutarnjoj misi u kapeli Doma Sveta Marta.
17. veljače 2017.

Papa se susreo s predstavnicima domorodačkih naroda

Prije opće audijencije srijedom, 15. veljače, Sveti se Otac u maloj dvorani Pavao VI. susreo s četrdeset predstavnika domorodačkih naroda, koji su se okupili u Rimu u prigodi 40. zasjedanja Vijeća upravitelja Međunarodnoga fonda za razvoj poljoprivrede (IFAD).
16. veljače 2017.

Papa: Je li svatko od nas u stanju reći: 'Bog me ljubi'?

Spoznati da nas Bog ljubi korijen je kršćanske nade koja nikada ne postiđuje, koja nikoga ne isključuje, niti marginalizira, kazao je papa Franjo na današnjoj općoj audijenciji u dvorani Pavla VI.
16. veljače 2017.

Objavljen logo Papina pohoda Fatimi, 12. i 13. svibnja

Na portalu svetišta u Fatimi objavljen je logo Papina pohoda tom marijanskom svetištu, koji je na programu 12. i 13. svibnja.
15. veljače 2017.

Papa: Postoji potreba za sijačima Riječi, misionarima, istinskim glasnicima

Hrabrost, molitva i poniznost su osobine velikih 'glasnika' koji su pomogli Crkvi da raste u svijetu, koji su pridonijeli njezinom misionarskom karakteru, kazao je papa Franjo na jutrošnjoj misi u Domu sveta Marta.
14. veljače 2017.

Papa napisao predgovor za Pittetovu knjigu 'Opraštavam vam, oče'

Tko je bio žrtva nekog pedofila, teško mu je pripovijedati sve što je pretrpio, opisati traume koje još uvijek, nakon puno godina, osjeća.
14. veljače 2017.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 2855)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >| 

Arhiva