Članovi HBK i Papa razgovarali o mješovitoj radnoj grupi vezano za kanonizaciju Stepinca

Papa Franjo primio je članove Stalnoga vijeća Hrvatske biskupske konferencije u četvrtak 3. ožujka u posebnu audijenciju.
Autor: IKA/Laudato/M.P. Photo: shutterstock.com subota, 05. ožujka 2016. u 14:00

U audijenciji su bili zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić i đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić te porečko i pulsko biskup Dražen Kutleša.

Članovi Stalnoga vijeća izvijestili su Svetog Oca o stanju Crkve u Hrvatskoj, a govorilo se i o radnom tijelu koje je inicirao Sveti Otac, a koje ima zadatak zajednički razmotriti ulogu blaženoga kardinala Alojzija Stepinca prije, za vrijeme i poslije Drugoga svjetskog rata.

U radu mješovitoga tijela, pod pokroviteljstvom Svete Stolice, predstavnici su Katoličke Crkve i Srpske Pravoslavne Crkve. S hrvatske strane članovi mješovitoga tijela su: zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, požeški biskup Antun Škvorčević, mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić, prof. dr. sc. Jure Krišto i prof. dr. sc. Mario Jareb.

Članovi Stalnoga vijeća imali su odvojene radne susrete s državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom i s predsjednikom Papinskoga vijeća za promicanje jedinstva kršćana kardinalom Kurtom Kochom.
 
 

Da biste komentirali, prijavite se.