Papa Franjo bračnim parovima iz Dubrovačke biskupije: Ohrabrujem vas da živite supružničku ljubav!

Ohrabrujem vas da živite supružničku ljubav, znak ljubavi između Krista i Crkve, rasteći svakodnevno u uzajamnom sebedarju po malim gestama, poručio je papa hodočasnicima Dubrovačke biskupije.
Autor: Laudato Photo: Laudato srijeda, 05. prosinca 2018. u 12:19

Sudionici hodočašća bračnih parova Dubrovačke biskupije u Rim sudjelovali su danas 5. prosinca na općoj audijenciji Svetog Oca pape Franje u Vatikanu. Na generalnoj audijenciji uz bračne parove i dubrovačke svećenike sudjelovao je također biskup dubrovački mons. Mate Uzinić. Audijencija je održana u dvorani pape Pavla VI. u Vatikanu.

Oko 400 dubrovačkih hodočasnika papa je pozdravio riječima: S radošću pozdravljam i blagoslivljam hrvatske hodočasnike, a osobito bračne parove iz Dubrovačke biskupije, zajedno s njihovim pastirom msgr. Matom Uzinićem. Dragi supružnici, jučer ste u Bazilici Sv. Petra obnovili bračna obećanja, priznajući da vas je Gospodin pratio u radosnim i žalosnim prilikama života. Ohrabrujem vas da živite supružničku ljubav, znak ljubavi između Krista i Crkve, rasteći svakodnevno u uzajamnom sebedarju po malim gestama. U ovo vrijeme došašća, neka vam Blažena Djevica Marija bude uzor kako primiti Gospodina i povjeriti se Njemu. Hvaljen Isus i Marija!

Oduševljenje susretom i riječima hodočasnici su iskazali kroz pjesmu te su papi zapjevali poznatu marijansku hrvatsku pjesmu "Rajska Djevo, Kraljice Hrvata".

 

Da biste komentirali, prijavite se.