Papa Franjo će u svibnju proglasiti nove svece

Na konzistoriju s kardinalima Benedikt XVI. u veljači ove godine objavio je svoje odreknuće od papinske službe na latinskom jeziku, a tom prilikom je i odredio datum za kanonizaciju troje novih svetaca. Nove svece Katoličke crkve proglasit će papa Franjo u nedjelju, 12. svibnja, a to će biti povijesni događaj za Svetog Oca kao i za cijelu Crkvu.
utorak, 26. ožujka 2013. u 11:32

Na konzistoriju s kardinalima Benedikt XVI. u veljači ove godine objavio je svoje odreknuće od papinske službe na latinskom jeziku, a tom prilikom je i odredio datum za kanonizaciju troje novih svetaca. Nove svece Katoličke crkve proglasit će papa Franjo u nedjelju, 12. svibnja, a to će biti povijesni događaj za Svetog Oca kao i za cijelu Crkvu, donosi Rome Reports.

U popis (kanon) svetih bit će upisani bl. Antonio Primaldo i drugovi, mučenici iz Otranta te redovnice, osnivačice redovničkih družba: Kolumbijka bl. Laura od sv. Katarine Sijenske Montoya y Upegui (1878-1949) i Meksikanka bl. Marija Guadalupe Garcia Zavala (1878-1963).

Više od 800 mučenika, na čijem je čelu bio obični građanin Primaldo, pali su od turskih sablja jer su odbili prijeći na islam, nakon što su 1480. osvajači osvojili utvrdu na Tirenskome moru.

Majka Laura prva je kolumbijska svetica, koja je posvetila svoj život radu s autohtonim stanovništvom, a majka Marija, poznatija pod imenom majka Lupita, osnovala je kongregaciju koja će služiti bolesnima i siromašnima.

Izvor: Laudato/RomeReports

Da biste komentirali, prijavite se.