Tko si?

Evanđelje nam kaže ako znaš tko je Isus za tebe, dobit ćeš odgovor na pitanje tko si ti.
Autor: p. Luka Rađa Photo: www.expertontime.com srijeda, 06. kolovoza 2014. u 16:58
12.40 sati

Hoćemo li nešto malo iz 'krpa' za naš svakodnevni 'Glas iz krpa'? Eto, volio bih se dotaknuti onog što svakog zanima... Samima sebi smo pitanje. Promatram u profilu - čovjek je dvostruki upitnik. Naime, kralježnica nam je savinuta kao dvostruki upitnik. Pitamo se: Tko sam? Što mogu znati? Što mi je činiti? Od koga odgovor čuti?

Evanđelje nam kaže ako znaš tko je Isus za tebe, dobit ćeš odgovor na pitanje tko si ti. Kad je Isus svoje pitao: 'Tko je?' - Petar je znao. Saznao je istinu i o sebi, tj. da je prvi papa.

Dakle, saznat ćeš tko si kad budeš znao tko je Isus za tebe...

Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

18.36 sati

Idemo nešto radit'. A vidi ti njega, izvrnija se pa sve četri u zrak. Rekli bi mi one 'Spliće'. Učinio sam uobičajene đire hodalicom po hodniku. Ubačen u 'krpe', svoje redovničko izbrevijario (p.s.redovnički sleng za izmoliti brevijar). Ma što je znam zašto, ali ulovila me nekakva nostalgija za mojim Ogorjem. Da mojim, jer tamo sam proživio najranije godine djetinjstva Sve kasnije škole i svjetske univerze su nadogradnja onoga što sam čuo od svojih baka i didova uz ognjište... Dok sam zobao kukuruz pečen na žeri. Ili jeo polu 'kunpira' pečenu u lugu. Ah, draga starčad, uz ognjište bi izmolili i Gospinu ružarju, tako su nazivali krunicu. Moje Ogorje viče meni: Lujo, probudi me!