Pizza od tijesta s tikvicama

Ukusan recept za petak! Dobar tek!
Autor: malinca.hr/Laudato/E.D. Photo: malinca.hr petak, 19. kolovoza 2016. u 08:58

 Sastojci:

  • 2 manje ili 1 veća tikvica
  • himalajska sol
  • 2 jaja
  • naribani sir
  • 1 žlica indijskog trputca
  • nadjev po želji (rajčice, mozzarela, tunjevina, masline)
 
Priprema:

1. Naribamo  tikvice i posolimo ih. Ostavimo ih neko vrijeme da odstoje i ispuste vodu, a zatim ih iscijedimo.
2. Dodamo 2 jaja i naribani sir (može se dodati i žličica indijskog trputca, a umjesto toga i malo brašna).
3. Promiješamo i oblikujemo u tijesto. Stavimo u pećnicu i pečemo približno 25 minuta na 200℃.
4. Nakon toga izvadimo iz pećnice, dodamo nadjev po želji (na primjer, narezane rajčice, origano, tunjevina, mozzarela i masline).
5. Pečemo još 5 minuta u pećnici.