Omlet s povrćem

''Petkovski'' jednostavno!
Autor: coolinarika.com/Laudato/M.P. Photo: coolinarika.com petak, 07. listopada 2016. u 08:35

Sastojci  za jednu osobu:
 
1 jaje
1 žlica mlijeka
1 žlica krupno ribane mrkve
1 žlica krupno ribane tikvice
2 žlice ribanog topivog sira
sol
1 žličica suncokretovog ulja
 

Priprema:

1. Pripremiti sve sastojke: mrkvu, tikvicu i sir krupno naribati.
 
2. Na ugrijano ulje staviti ribanu mrkvu i tikvicu. Popržiti 2 minute stalno miješajući.
 
3. Jaje dobro razmutiti s malo soli i mlijeka, pa preliti povrće. Pustiti pola minute da se samo malo zapeče s donje strane, bez miješanja.
 
4. Posuti ribanim sirom. Ništa ne miješati.
 
5. Nakon 15-tak sekundi preklopiti omlet popola.
 
6. Onda još jednom u trokut kao palačinke (ne treba prevrtati).
 
7. Pritisnuti špatulom da se omlet stanji, pa zapeći još 15-tak sekundi. Ako iscuri malo tekućine kad se pritisne špatulom, posušit će se za to vrijeme.
 
8. Izvaditi na tanjur i mrvicu još posoliti.
 
Dobar tek!