Lagana pita od tikvica

Isprobajte recept za petak!
Autor: malinca.hr/Laudato/M.B. Photo: malinca.hr petak, 25. studenog 2016. u 09:33

SASTOJCI

300 g mladih tikvica
2 mala luka
1 kriška češnjaka
2 jaja
4 žlice pirovog integralnog brašna
75 ml mlijeka
50 ml vode
malo sira
papar, sol, maslinovo ulje


OPIS POSTUPKA

Tikvice očistimo i narežemo na tanke kolutiće, posolimo i pustimo da stoje 20 minuta u cjedilu da puste vodu. Narežemo luk i češnjak. Pečnicu ugrijemo na 220 stupnjeva. U posudi izmiješamo jaja, brašno, mlijeko i vodu te u tijesto umiješamo tikvice, naribani sir, češnjak, luk, dodamo malo soli i papra. Dobivenu smjesu ulijemo u kalup i po vrhu polijemo malo naslinovog ulja. Pečeno 30 minuta odnosno do zlatno smeđe boje.