Tikvice u tankom tijestu

Jednostavan i ukusan recept petkom!
Autor: coolinarika.com/Laudato/E.D.H. Photo: coolinarika.com petak, 02. prosinca 2016. u 13:12
Sastojci:

6 listova gotovog tijesta za savijaču
1 žlica kima
4 žlice ulja
40 g oštrog brašna
1 vezica kopra
200 ml mlijeka
150 g svježeg sira
1 vezica peršina
700 g tikvica
1 žlica Vegete

Za umak:

3 jaja
1 žličica ulja
1 žličica mlijeka
1 žličica jogurta
 
Priprema

1. Tikvice ogulite, naribajte, malo posolite i zatim ocijedite.

2. Dodajte im mlijeko, brašno, Vegetu, ulje, sir, narezani kopar i nasjeckani peršin pa sve dobro promiješajte.

3. U dubokoj posudi napravite umak od jaja, ulja, mlijeka i jogurta.

4. Tri kore za savijače raširite na radni stol i premažite umakom od jaja. Dio umaka ostavite za premazivanje gotovih savijača.

5. Premazane kore poklopite s ostalim korama koje premažite nadjevom od tikvica i savijte u tri savijače.

6. Savijače složite u nauljen lim, premažite ostatkom umaka od jaja i posipajte kimom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta.
 
Posluživanje

Tikvice u tankom tijestu narežite i poslužite uz kiselo vrhnje kao toplo predjelo.
 
Savjet

Ovo jelo možete pripremiti i u obliku bureka tako da na svaki list tijesta stavljate dio nadjeva.