Mons. Barišić primio gradonačelnika grada Solina Dalibora Ninčevića

Glavna tema razgovora bila je izgradnja novog svećeničkog staračkog doma.
Autor: IKA/Laudato/J.B. Photo: IKA četvrtak, 28. ožujka 2019. u 16:26

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić primio je gradonačelnika grada Solina Dalibora Ninčevića i tajnika grada Antu Ljubičića. Glavna tema njihovog razgovora u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu bio je dogovor oko gradnje novoga svećeničkog staračkog doma u Mravincima, piše IKA.

Potreba za novim staračkim domom pojavila se budući je dosadašnji, koji se nalazi Zrinjsko-Frankopanskoj ulici, ograničen kapacitetom. Novi dom bit će lokacijskom pristupačnošću, povezanošću s gradom Splitom te ugodnim i mirnim okruženjem bio nova mogućnost za smještaj umirovljenih svećenika.

Gradonačelnik Ninčević pozdravio je ideju izgradnje doma i izrazio spremnost za nastavak suradnje i na ovom i na budućim projektima.

Na sastanku se razgovaralo i o napredovanju izgradnje bazilike u Solinu koja bi po sadašnjim procjenama trebala biti dovršena u kolovozu 2019. g. Plan je i da se tijela nadbiskupa Frane Franića i nadbiskupa Ante Jurića, koja su pohranjena u konkatedrali Svetog Petra u Splitu, na sljedeću obljetnicu njihove smrti (17. i 20. ožujka 2020.) presele u kriptu novosagrađene bazilike.