U crkvi bl. Miroslava Bulešića obilježena 99. obljetnica njegova rođenja

U Valbandonu, nedaleko Pule, u jedinoj crkvi posvećenoj bl. Miroslavu Bulešiću, 99. obljetnica njegova rođenja obilježena je svečanim koncelebriranim misnim slavljem na 4. vazmenu nedjelju, 12. svibnja.
Autor: IKA/Laudato/K.P. Photo: IKA utorak, 14. svibnja 2019. u 08:31

Misu je predslavio preč. mr. Ilija Jakovljević, vicepostulator u kauzi za kanonizaciju bl. Miroslava Bulešića, u koncelebraciji s don Ivom Borićem, policijskim kapelanom Kapelanije sv. Kvirina Sisačkog pri Policijskoj upravi Sisačko – moslavačkoj.

Predslavitelj je u homiliji istaknuo da se toga dana obilježava više značajnih momenata: 4. vazmena nedjelja, Molitva za duhovna zvanja uz Nedjelju Dobroga Pastira, Majčin dan te 99. obljetnica rođenja bl. Miroslava Bulešića.

Preč. Jakovljević, govoreći o važnoj ulozi Blažene Djevice Marije i zemaljske majke u životu našeg blaženika, iznio je zanimljiv podatak da se Bulešićeva majka, osjetivši da bi Miroslav bio dobar svećenik, otišla raspitati kod mons. Ivana Pavića o mogućnosti njegova odlaska u sjemenište. Ona je učinila prvi korak prema njegovom duhovnom zvanju.

- Stoga kada danas molimo za nova duhovna zvanja, molimo da za majke koje će, poput Bulešićeve, učiniti prvi korak kako bi dijete usmjerile ka duhovnome pozivu, prije svega uzornim primjerom kršćanskog života. A da bi to bilo moguće molimo da naše majke budu zagledane Blaženu Djevicu Mariju - istaknuo je.

Na kraju homilije propovjednik je podsjetio na potrebu molitve i za postojeća zvanja, napose za univerzalnost katoličkih svećenika, upravo kao što je to bio i bl. Miroslav Bulešić.