Trodnevnica i proslava Gospe Karmelske

U Đakovačkoj Breznici u Karmelu sv. Josipa, nadbiskup mons. Đuro Hranić predvodit će misno slavlje na svetkovinu Gospe Karmelske.
Autor: Tiskovni ured Đakovačko-osječke biskupije/Laudato/L.G. Photo: breznica.karmel.hr petak, 12. srpnja 2019. u 14:19
U srijedu 16. srpnja 2019., đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić predvodit će svečano misno slavlje na svetkovinu Gospe Karmelske u Karmelu sv. Josipa u Đakovačkoj Breznici s početkom u 19 sati. Misi će prethoditi II. Večernja časoslova svetkovine Gospe Karmelske od 18.15 sati. Misno slavlje u 11 sati predvodit će o. Ivan Pleše, karmelićanin, a prije mise od 10.30 sati bit će marijanska pobožnost.

Od subote 13. do ponedjeljka 15. srpnja traje trodnevnica. Svakoga dana misno slavlje započinje u 19 sati. Prva dva dana trodnevnice od 18 sati bit će marijanska pobožnost, a trećega dana, u predvečernje svetkovine, molit će se I. Večernja časoslova.

Misno slavlje prvoga dana trodnevnice predvodit će vlč. Željko Šimić, župnik Župe sv. Mihaela Arkanđela Drenovci, misu drugoga dana predvodi vlč. Mario Brkić, župnik Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja Sarvaš, a u ponedjeljak, 15. srpnja, misno slavlje predvodi preč. Ivan Lenić, slavonskobrodski dekan i župnik Župe Gospe Brze Pomoći.

Prilika za ispovijed bit će svakoga dana od 18 sati, a nakon mise vjernici će imati mogućnost primanja Gospinog škapulara.