Grad Zagreb djeci s teškoćama u razvoju omogućio ljetovanje

Zahvaljujući Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba korisnici Kuće bl. Alojzija Stepinca pronašli su i ovoga ljeta osvježenje u odmaralištu Crvenog križa u u Novom Vinodolskom.
Autor: czn.hr/Laudato/K.P. Photo: ckzg.hr petak, 23. kolovoza 2019. u 09:25

Dom Crvenog križa Grada Zagreba "Villa rustica" u razdoblju od 5. do 12. kolovoza ugostio je skupinu od dvadeset i petero korisnika Kuće za zbrinjavanje djece s tjelesnim ili mentalnim oštećenjem "Bl. Alojzije Stepinac" u Brezovici i osam zaposlenika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, koji su bili u njihovoj pratnji.

- Uz radosti kupanja, animatori Crvenog križa organizirali su za djecu niz maštovitih igara uz obvezne disco-večeri. Korisnici su išli i na vožnju brodom u istraživanje morske okolice - opisuje njihov boravak njegovateljica Katica Mavračić, Caritasova zaposlenica iz pratnje.

U isto vrijeme u Domu Villa rustica ljetovali su djeca - žrtve Vukovara, članovi Udruga Krila anđela iz Zagreba i članovi Društva distrofičara Zagreb, gosti iz Beslana u Rusiji te dobrovoljni davatelji krvi iz Italije - ukupno 250 djece i odraslih, naglašava Suzana Horvat Kutle, voditeljica Kuće bl. Alojzija Stepinca. 

Tijekom boravka Caritasovih korisnika u Novom Vinodolskom Dom "Villa rustica" posjetili su  gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić i gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić, a 9. kolovoza navečer u posjeti im je bila i predstavnica Veleposlanstva Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj. Te su večeri gosti iz Rusije pripremili kulturno-umjetnički program u kojemu su izvodili svoje tradicionalne plesove.