U župi Brestje krštena Lana Tia, šesto dijete u obitelji Urović

Biskup je potaknuo i ostale mlade obitelji da se ne boje prihvatiti dijete kao Božji milosni dar.
Autor: zg-nadbiskupija.hr/Laudato/D.T. Photo: zg-nadbiskupija.hr/Laudato utorak, 08. listopada 2019. u 11:52
Na svečanom Misnom slavlju, u nedjelju 6. listopada, krštena je malena Lana Tia, šesto dijete obitelji Urović. Svetu Misu predslavio je mons. Valentin Pozaić, biskup u miru, uz koncelebraciju domaćeg župnika. 
 
U svojoj prigodnoj homiliji mons. Pozaić naglasio je kako smo posebno radosni i zahvalni ovoj hrabroj i velikodušnoj obitelji Mladenke i Tomislava, čije šesto dijete imena Lana Tia, po svetom krštenju ulazi u veliku Božju obitelj: svetu Crkvu Katoličku, u narod Hrvata.
 
Mislima koje je izrekao u homiliji biskup je potaknuo i ostale mlade obitelji da se ne boje prihvatiti dijete kao Božji milosni dar te poručio da Crkva kao zajednica uvijek rado prihvaća i pomaže svakome koji rado osluškuje Božju volju.
 
Po završetku misnog slavlja, mons. Pozaić uručio je obitelji Urović u ime Zagrebačke poklone; Bibliju za djecu i prigodnu kovanica od 25 kn izrađena 2000. godine, a koja prikazuje u središnjem dijelu fetus kao univerzalni simbola ljudskog života koji je središnjica tisućljeća koje završava i novog tisućljeća koje započinje.
 
U pozdravnom govoru domaći župnik vlč. Zlatko Pavetić na početku slavlja izrazio je dobrodošlicu biskupu Pozaiću u prigodi krštenja šestoga djeteta te istaknuo da se župa raduje i ponosi čestim radosnim događajima kao što su krštenja djece u brojnim mladim obiteljima. Ljepoti misnog slavlja svojim pjevanjem pridonio je župni zbor pod ravnanjem Saše Zebeca. U liturgiji su sudjelovali i bogoslovi iz župe.