Kroz došašće s Laudatom - 2.12.2013.

Dragi čitatelji i posjetitelji portala Laudato.hr, predlažemo vam da ovoga došašća dijelimo zajedništvo u molitvi. Nudimo vam malu pomoć u molitvi kraj vašeg adventskog vijenca. Ove nedjelje kada budete palili svoju prvu adventsku svijeću, možete se poslužiti i našom kratkom molitvom te uistinu na pravi način započeti svoje obiteljsko i osobno vrijeme priprave za Božji dolazak.
Autor: Laudato/fra Tomislav Glavnik Photo: Laudato ponedjeljak, 02. prosinca 2013. u 17:18

Molimo vas da svoje vlastite molitve i kratke meditacije koje će vjerujemo nastati tijekom vremena došašća pošaljete na našu adresu te ćemo ih također objavljivati u ovoj molitvenoj rubrici.


 
Pomozi nam Bože, da s radošću očekujemo dan dolaska Tvoga Sina.  Poput vojnika iz Evanđelja i ja kličem: „Nisam dostojan, da uniđeš pod krov moj, nego samo reci riječ i ozdravit će duša moja!“ Svojim dolaskom učini nas dostojnima!

Iz Evanđelja po Mateju

Kad uđe u Kafarnaum, pristupi mu satnik pa ga zamoli: »Gospodine, sluga mi leži kod kuće uzet, u strašnim mukama.« Kaže mu: »Ja ću doći izliječiti ga.« Odgovori satnik: »Gospodine, nisam dostojan da uđeš pod krov moj, nego samo reci riječ i izliječen će biti sluga moj. Ta i ja, premda sam čovjek pod vlašću, imam pod sobom vojnike pa reknem jednomu: ‘Idi!’ – i ode, drugomu: ‘Dođi!’ – i dođe, a sluzi svomu: ‘Učini to’ – i učini.«
Čuvši to, zadivi se Isus i reče onima koji su išli za njim: »Zaista, kažem vam, ni u koga u Izraelu ne nađoh tolike vjere. A kažem vam: Mnogi će s istoka i zapada doći i sjesti za stol s Abrahamom, Izakom i Jakovom u kraljevstvu nebeskom.

Uzmimo malo vremena za kratku molitvu u šutnji…

Prijedlozi za molitvu

Krist Gospodin, Sin živoga Boga, svjetlo od svjetlosti, obasjat će nas i vidjet ćemo pravdu njegovu. Stoga pouzdano njega zamolimo: Dođi, Gospodine Isuse!

Svjetlo koje nema zalaza, što izlaziš da rastjeraš tminu koja nas obavija:
-probudi nas, vjeru nam ojačaj i ne daj da ostanemo mirno snivajući.

Daj da cijeli današnji dan smireno provedemo,
-radosni s tvoga svjetla.

Nauči nas da budemo krotki
i krotkost svim ljudima očitujemo.

Dođi i novu nam zemlju stvori
-u kojoj će boraviti pravednost i mir.

Oče naš, koji jesi na nebesima,
sveti se Ime Tvoje,
dođi Kraljevstvo Tvoje,
budi volja Tvoja, kako na nebu tako i na zemlji.

Kruh naš svagdanji daj nam danas.
I otpusti nam duge naše
kako i mi otpuštamo dužnicima našim;
i ne uvedi nas u napast,
nego izbavi nas od zla.

MOLITVA

Nek se vine, Gospodine, naša molitva pred tvoje lice: daj da ovo vrijeme čekanja tebi iskreno služimo i čista srca proslavimo veliko otajstvo utjelovljenja tvoga Sina. Koji s tobom živi i kraljuje u sve vijeke vjekova. Amen.Arhiva