Zbor Kolbe

Zbor Kolbe sačinjavaju mladi koji su se odazvali na audiciju za mjuzikl "Život za život", koja je bila provedena pod kraj kolovoza 2012. Trenutačno ovaj zbor broji dvadeset i šest članova.
Autor: Laudato Photo: zborkolbe.hr srijeda, 06. studenog 2013. u 11:29

Zbor Kolbe sačinjavaju mladi koji su se odazvali na audiciju za mjuzikl "Život za život", koja je bila provedena pod kraj kolovoza 2012. godine. Mjuzikl "Život za život" je mjuzikl o sv. Maksimilijanu Kolbeu u Dvorani sv. Franje na zagrebačkom Svetom Duhu.

Autor originalnog djela, rock-opere opere “Kolbe. Fare della vita un dono” (Kolbe. Učiniti da život bude dar) je talijanski skladatelj duhovnih pjesama, šansona i mjuzikala Daniele Ricci. On je želio da život i djelo sv. Maksimilijana Kolbe i pobožnost prema Bezgrešnoj dopru do što većeg broja ljudi našega vremena, osobito mladih. Hrvatska inačica “Život za život” priprema se kao mjuzikl posvećen svim žrtvama totalitarnih režima.

Mjuzikl je podijeljen u devet prizora, koji kronološkim redom prikazuju život poljskog redovnika, franjevca konventualca, fra Maksimilijana (Rajmunda) Kolbea. Svaki prizor zaključuje jedna glazbena tema, a prizori su obogaćeni pripovjedačem i video projekcijama, u svrhu boljeg i potpunijeg informiranja gledatelja i lakšega doživljaja konačne poruke mjuzikla. Producent mjuzikla “Život za život” je fra Ivan Bradarić, OFMConv. Scenarij je povjeren Krešimiru Tičiću, a režija Richardu Simonelliju.