[VIDEO] Mons. Bože Radoš novi je varaždinski biskup

Dolazi na mjesto mons. Josipa Mrzljaka.

165.jpg
Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
01.08.2019 12:03

Sveti Otac Franjo imenovao je mons. Božu Radoša novim varaždinskim biskupom. Dosadašnji rektor Papinskoga hrvatskoga zavoda svetoga Jeronima u Rimu mons. Radoš dolazi u Varaždinsku biskupiju na mjesto mons. Josipa Mrzljaka.

Imenovani biskup Radoš rođen je 1964. godine u Crvenicama, u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji. Završio je sjemenišnu klasičnu gimnaziju u Zagrebu i Đakovu, a diplomirao na Filozofsko-teološkom studiju u Đakovu 1990. Iste godine je zaređen za svećenika.

Na Papinskom sveučilištu Gregorijana u Rimu magistrirao je 1994. godine na temu 'Motivacija za Bogu posvećeni život. Biblijski, teološki i psihološki aspekti'. Kanonikom Kaptola sv. Petra u Đakovu postaje 2010. godine.

Bio je Duhovni asistent đakovačke sekcije Udruženja hrvatskih katoličkih liječnika, član uredništva nadbiskupijskoga časopisa „Vjesnik“, a od 2013. godine i član Nadzornog odbora Papinskog hrvatskog zavoda svetoga Jeronima. Bio je predavač na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Objavio je u hrvatskim časopisima petnaestak radova o kršćanskoj duhovnosti.

Za rektora Papinskoga hrvatskoga zavoda svetoga Jeronima u Rimu imenovan je 2016. godine

 

Fotogalerija
166

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije