MOLITVA

07.07.2024., 15:10
MOLITVA
Tridesetodnevnica za hrvatski narod i domovinu Hrvatsku
07.07.2024., 15:10

Tridesetodnevnica počinje u subotu 6. srpnja i završava u nedjelju 4. kolovoza, uoči Dana domovinske zahvalnosti.

Nakana za Misu ili molitvu (izmoliti prije početka):

Isuse, u ovoj tridesetodnevnici, uoči Dana domovinske zahvalnosti, prikazujemo ovu misnu žrtvu (ili ovu molitvu) na čast Tvojoj Predragocjenoj Krvi za naš hrvatski narod u domovini i u svijetu i za našu domovinu Hrvatsku.

Isuse, Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, neka Tvoja Presveta Krv, novoga i vječnoga Saveza, trajno štiti našu domovinu Hrvatsku i naš hrvatski narod da se svima očituje naš krsni savez s Tobom u Tvojoj Krvi. I da smo mi Tvoj narod, a Ti naš Bog, i da ni jedno oružje skovano protiv Tvoga naroda ne će uspjeti jer si Ti s nama i Ti nas vodiš.

Isuse, neka se snaga Tvoje Presvete Krvi, na križu prolivene, izlijeva na vođe u hrvatskom narodu da budu po Tvom srcu, da u snazi i mudrosti Tvoga Svetoga Duha hrabro i odvažno vode svoj narod, bore se protiv zla, nepravde i bezbožnih zakona i zastupaju našu domovinu Hrvatsku, na dobro našega naroda i naše domovine.

Isuse, neka Tvoja Presveta Krv, svake slave i časti predostojna, obnovi našu zemlju i narod, osobito mlade, da u sili i snazi Tvoga Duha sa svom smjelošću navješćujemo Tvoju riječ i neustrašivo se borimo za Tvoje kraljevstvo na zemlji! Pruži ruku svoju da bude znamenja, ozdravljenja, čudesa i obraćenja.

Isuse, neka se Tvoja Presveta Krv kao rijeka milosrđa izljeva na rad naših ruku i donese izobilje Tvoga blagoslova. Neka se otvore nebeske brane i izlijevaju tajna blaga i skrivena bogatstva Tvoga kraljevstva da izobilnije negoli mi možemo moliti i zamisliti žanjemo dobar i bogat rod rada u našem narodu i u našoj domovini Hrvatskoj.

Isuse, u Tvoju Presvetu Krv, mir i milinu srdaca, uranjamo sve obitelji i zasnivanje novih obitelji u našem narodu i domovini da se obnovi i umnaža Tvoj hrvatski narod. Blagoslovi porodom utrobe žena koje još nisu rađale, umnoži plod utroba majki koje su već rađale i zaštiti svaki začeti život.

Isuse, neka Tvoja Presveta Krv, jamstvo vječnoga života, prožme i sve one koji Te ne poznaju, da upoznaju Tebe i Tvoju ljubav i prime radosnu vijest spasenja, milost kajanja i radost oproštenja.

Isuse, u milosnu snagu Tvoje Presvete Krvi stavljamo i sve Hrvate i njihove obitelji koji su rasuti po svijetu i ne žive na svojoj djedovini. Molimo Te da ih blagosloviš, a onima koji se trebaju vratiti, zažari srca čežnjom da se i vrate.

Isuse, neka Tvoja Presveta Krv, cijena našeg spasenja, oslobodi naš narod od svake psovke, laži, ovisnosti i zarobljenosti, da živimo u slobodi i istini djece Božje.

Isuse, neka Tvoja Presveta Krv, iz rana Tvojih prolivena, iscijeli naša srca, duše i tijela, oslobodi i zaštiti od zla i Zloga naš rod i narod, da Te u svemu zahvalna srca hvalimo i slavimo, Krvlju Tvojom opečaćeni.

Isuse, po otkupiteljskoj snazi Tvoje Presvete Krvi, molimo Te i za sve one koji su otišli ispred nas, pokojne branitelje i duše u čistilištu hrvatskoga roda, da uđu u slavu Tvoga kraljevstva.

Isuse, u Tvoju Presvetu Krv uranjamo i sve kojima je Hrvatska druga domovina, molimo Te, blagoslovi ih da žive u miru i blagoslovu s hrvatskim narodom.

Marijo, Majko naša i Kraljice Hrvata, moli zajedno s nama za sve ove nakane i trajno zagovaraj za njih pred Prijestoljem nebeskim. Tako neka bude. Amen.

Ovu molitvu nakane možete moliti i prije bilo koje druge pobožnosti ili posta.