Dan zahvalnosti u Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu

Dan zahvalnosti u Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu

Pučka kuhinja za ljude u potrebi svakodnevno pripremi 400 obroka.

Autor
Laudato/M.D.
Fotograf
župa sv. Antuna Padovanskog
Objavljeno:
 
15.10.2020 10:14

 

Pučka kuhinja na Svetom Duhu u nedjelju 25. listopada, u sklopu nedjelje zahvalnosti za plodove zemlje i Božja dobročinstva, organizira humanitarnu akciju prodaje samostanskog ajvara i druge zimnice kako bi prikupila sredstva za svoje djelovanje, priopćili su iz Župe svetog Antuna Padovanskog.

U sklopu karitativne djelatnosti franjevaca na Svetom Duhu od 1995. godine djeluje Pučka kuhinja koja sada već svakodnevno pripremi i 400 obroka za ljude u potrebi. U našoj kuhinji pritom nikad nismo tražili provjeru identiteta ili bilo kakvu registraciju, nego se vodimo onom evanđeoskom: 'Dajte im vi jesti' (usp. Mk 6; 37). Pomoći čovjeku u nevolji, gladnoga nahraniti i žednoga napojiti znak je Kristove prisutnosti u ovom našem vremenu te ujedno i dio našega franjevačkog identiteta. Naša misija i poslanje jest omogućiti ljudima u potrebi dostojanstven način života, te ublažiti posljedice siromaštva i neimaštine.

Posljednje dvije godine upravo na Nedjelju zahvalnosti prganizirali smo Dan Pučke kuhinje na Svetom Duhu kako bi svi koji su zainteresirani mogli doći i vidjeti prostor našega djelovanja. Ove godine nismo u mogućnosti organizirati razgledavanje Pučke kuhinje zbog vrlo nepovoljne epidemiološke situacije, ali smo pripremili zimnicu koju ćemo ponuditi svima koji u nedjelju, 25 listopada, dođu u crkvu sv. Antuna na Svetom Duhu.

Broj korisnika tijekom epidemije povećao se za otprilike 20 posto, tako da nam je pomoć itekako potrebna. Svoju donaciju možete izvršiti i putem žiroračuna:

Zagrebačka banka d.d.; IBAN HR6323600001101567611.

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja