'ŽIVO TIJELO I ŽIVA DUŠA': Vikend posvješćivanja, pomirenja i oživljavanja

'ŽIVO TIJELO I ŽIVA DUŠA': Vikend posvješćivanja, pomirenja i oživljavanja

Prvi ovakav vikend bit će održan od 23. do 25. listopada ove godine u Franjevačkom samostanu na otočiću Košljunu kraj Krka.

Autor
Laudato/M.D.
Fotograf
Ignacije.hr
Objavljeno:
 
30.09.2020 14:07

Vikend 'Živo tijelo i živa duša' prvi je vikend-program u organizaciji Centra za duhovnost: Ignacije.hr. Zamišljen je kao vrijeme posvješćivanja, pomirenja i oživljavanja zamrlih predjela tijela i duše, a bit će održan u dva termina, i to na otočiću Košljunu i u Opatiji, priopćili su iz Centra za duhovnost: Ignacije.hr.
 
Ovaj vikend simbioza je tjelesnih vježbi prema metodi dinamičke neuromuskularne stabilizacije (DNS) i duhovnih vježbi temeljenih na ignacijevskoj duhovnosti. Za duhovni dio vikenda pobrinut će se isusovac i svećenik, p. Tvrtko Barun, koji dugi niz godina proučava i prakticira ignacijevsku duhovnost, a u slobodno vrijeme bavi se slobodnim penjanjem. Tjelesna aktivnost sudionika bit će zaduženje Nikoline Delaš, fizioterapeutkinje koja se aktivno bavi proučavanjem zdravog (normalnog) pokretanja tijela, te je za to našla uporište u DNS metodi koja se temelji na normalnom neuromotornom razvoju djeteta u prvoj godini života. Nikolina je i pratiteljica u ignacijevskim duhovnim vježbama.

Prvi ovakav vikend bit će održan od 23. do 25. listopada ove godine u Franjevačkom samostanu na otočiću Košljunu kraj Krka, a rok za prijavu je do popunjena slobodnih mjesta. Drugi ovakav vikend bit će održan sljedeće godine od 12. do 14. ožujka u Domu duhovnih vježbi u Opatiji, a prijave će biti otvorene od 13. listopada ove godine.

Broj sudionika za svaki od vikenda ograničen je na 15 osoba. Više informacija možete pronaći na www.ignacije.hr/dv-razlucivanje/zivo-tijelo-i-ziva-dusa

Povezanost tjelesnog i duhovnog vježbanja nije ništa novo. Sv. Ignacije započinje svoje 'Duhovne vježbe' sljedećom napomenom: '… kao što su hod, pješačenje i trčanje tjelesne vježbe, isto se tako duhovnim vježbama naziva svaki način da se duša pripravi i skloni da… tražimo i nađemo Božju volju, uredivši svoj život.' (DV1).

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja