Molitve sv. Riti – zaštitnici u teškim situacijama

Svetu Ritu, nazivaju sveticom nemogućeg. Zaštitnica je bolesnika, ranjenika, žrtava bračnog nasilja i pogrda, problematičnih brakova, očajničkih podviga, zaboravljenih i izgubljenih slučajeva.
Autor: duhovnost.net/Laudato/D.T. Photo: Laudato petak, 22. svibnja 2020. u 12:40
Za obraćenje
 
Draga sv. Rito, tebi je na srcu bila čast prema Bogu i spasenje duša. Za obraćenje grešnika učinila si mnoga djela milosrđa i pokore. Pogledaj mene grešnika i isprosi za me od Boga milost pokajanja i ispovijedi. To te molim svim srcem. Tu milost isprosi za sve grešnike na zemlji, osobito za osobe kojima sam bio na sablazan.
 
Daj da svi cijenimo bogatstvo Božjega milosrđa, da ne zlorabimo Njegovo strpljenje u očekivanju našega obraćenja i priznamo svoj bijedni grijeh. Da Presveto ime našega spasitelja Isusa više ne bude proklinjano već uvijek I od svih blagoslivljano. Sv. Rito, moli uvijek za grešnike, osobito za one koji su se približili svršetku svoga zemaljskoga života.

 
Za praštanje
 
Bože, koji si sv. Riti podario milost da ljubi svoje neprijatelje i da u srcu ina čelu nosi znak Tvoje ljubavi i muke, udijeli nam po njezinu zagovoru milost da praštamo onima koji nas uvrijediše te da promišljamo o bolima Tvoje muke i zaslužimo nagradu obećanu onima koji s blagim i strpljivim srcem trpe nepravdu.
 
 
Za vjeru
 
O svetice od Boga blagoslovljena, obdarena osobitim darovima od samoga rođenja, volja je Božja bila višnji uzor tvojega života te si zbog svoje poniznosti i skromnosti i zbog svoje boli bila mila Njegovu srcu. Pogledaj danas s nebeske slave, svoje štovatelje: povjeravamo se tvojoj skrbi i preporučujemo iznad svega svoje duhovne potrebe.
 
Daj nam svoga duha vjere kako bi nas u svim našim zemaljskim djelima vodila misao o vječnosti i očuvao nas od grijeha.
 
Daj nam malo svoje goruće ljubavi za Euharistijskog i Raspetog Isusa da se naučimo sjediniti se s Njime u Pričesti i u muci. Povjeravamo ti i naše prolazne potrebe: budući da ne znamo što je za nas bolje, molimo da ti, koja raspoznaješ naše prave potrebe u Božjoj blizini, pomogneš našemu srcu da slijedi Njegovu volju. U bolnim i žurnim potrebama koje nas pritišću, uzdamo se da ćemo uskoro biti uzdignuti i uslišani. Uzdamo se da će dragi Bog, koji često po tvome zagovoru odobrava i ono što ljudima izgleda nemoguće, po tvojoj molitvi dati radost i mir našem srcu svjedočeći da u njemu nalaze zaštitu nevoljnici, utjehu neutješni, snagu i pomoć oni koji se u Njega uzdaju.
 
 
Molitva za obitelj
 
Bože, od kojega proizlazi svaka domovina na nebu i na zemlji; Oče koji si ljubav i život, daj da po Tvome Sinu 'od žene rođenom' i po Duhu Svetomu, izvoru božanske ljubavi, svaka ljudska obitelj postane pravo svetište života i ljubavi za naraštaje koji dolaze.
 
Neka Tvoja milost vodi misli i djela supružnika prema dobrobiti njihovih obitelji i svih obitelji svijeta. Daj da mladi naraštaji nađu u obitelji čvrstu podršku za svoj rast u istini i ljubavi. Daj da ljubav ornament milošću sakramenta ženidbe, bude jača od svake slabosti i svake krize, kroz koje ponekad prolaze naše obitelji. Molimo te na kraju, po zagovoru Obitelji iz Nazareta, da Crkva plodonosno izvrši svoju misiju u obitelji i pomoću obitelji. Po Kristu Gospodinu našemu, koji je put, istina i život, u vijeke vjekova (Ivan Pavao II.)
 
Sv. Rito, moli ti s nama za našu obitelj i za sve obitelji na zemlji.

 
Za mir u obitelji
 
Bože, stvoritelju mira i čuvaru ljubavi pogledaj milostivo i milosrdno na našu obitelj. Gle, Gospodine, kako je puno nesloge i kako se mir udaljava od nje. Smiluj nam se. Daj da se vrati mir jer samo nam ga Ti možeš dati. O Isuse kralju mira, uslišaj nas po zaslugama presvete Djevice Marije, Kraljice mira I po zaslugama Tvoje vjerne službenice sv. Rite, koju si učinio jednom od 'Tvojih mirotvoraca' i obdario je tolikom ljubavlju i milinom da je postala anđeo mira gdje god bi vidjela neslogu. Draga svetice moli za nas da isprosiš milost od Gospodina za našu obitelj i za sve obitelji u poteškoćama.

 
Za roditelje
 
Slavna sv. Rito, koja si tako brižno svoje sinove odgajala u kršćanskome duhu i radije molila Gospodina da ih pozove k sebi kako bi ih očuvala od zla da propadnu u grijehu, isprosi od Boga za nas i za sve roditelje svjetlost i snagu da ispune svoju dužnost pa makar i po cijenu teške patnje.

 
Molitva baka i djedova
 
Zahvaljujemo Ti Gospodine na svim darovima kojima si obasuo naš život. Daj da budemo otvoreni prema problemima svijeta koji se mijenja, da s ljubavlju prihvatimo nove naraštaje, da budemo sposobni cijeniti životno iskustvo. Daj da nas oni, koji nas vole ne ostave same. Molimo te za svoju djecu i unuke da slijede tvoje srce.
 
Molimo te i za sve ostale bake i djedove. Očuvaj nam onaj radosni treptaj života te budemo sposobni darovati ponešto od tvoje mudrosti. To te molimo po moćnome zagovoru sv. Rite.
 
 
Molitva majke
 
O Bezgrešna Djevice, majko Isusova i majko moja, svrni svoje milostive i ljubazne oči na me koja danas više no ikad osjećam svu slatkoću i težinu odgovornosti majčinstva.
 
Tebi, o Majko, povjeravam svoju djecu koju toliko volim, zbog kojih sam toliko patila i za koju ću jednog dana odgovarati pred Tvojim Sinom Isusom.

 
Za neprijatelje
 
O Bože koji si se milostivo udostojio udijeliti svetoj Riti tako veliku milost da slijedi Tvoj uzor u ljubavi prema neprijateljima i utisnuo joj u srce i na lice svete znamene Tvoje ljubavi i muke, molimo te po njenim zaslugama i zagovoru, da volimo svoje neprijatelje i vazda s dubokom skrušenošću promišljamo patnje Tvoje muke. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.
 
 
Da biste komentirali, prijavite se.