Biciklom iz Belgije u Međugorje - 2155 kilometara zbog Gospe!

Belgijanac Broekx Rik, došao je iz Belgije u Međugorje zbog Gospe, biciklom! Prenosimo intervju u cjelosti.
Autor: medjugorje-info.com/Laudato/M.R. Photo: medjugorje-info.com subota, 13. lipnja 2015. u 18:17

Za početak, hvaljen Isus i Marija, recite nam kako se zovete i odakle dolazite točno?

- Uvijek Hvaljeni. Hvala vam na pozivu za ovaj razgovor. Zovem se Broekx Rik, i dolazim iz Belgije, točnije gradića Meeuwena, to je provincija Limburg, blizu Nizozemske.

Koliko vam je točno vremena, odnosno kilometara, trebalo da dođete ovdje u Međugorje?

- Putovao sam točno 16 dana, od polaska od kuće do dolaska u Crkvu Svetog Jakova. A što se tiče broja kilometara, riječ je o pređenih 2155 kilometara biciklom, što znači u prosjeku 135 kilometara po danu, minimalno toliko. Moj bicikl nije nikako 'profesionalan'. To je običan bicikl, i to star 18 godina. Ali odlično mi je poslužio.

Je li vam ovo prvi posjet Međugorju?

- Ne, ovo mi je 2. posjet. Prvi puta sam bio prošle godine u 11. mjesecu, znači prije pola godine sam bio ovdje. Tada sam putovao sa svojom grupom i ostao sam zapanjen mirom koji ovdje vlada.

Kako se osjećate ovdje, i što mislite o Međugorju?

- Ljepota i mir koji ovdje osjećam teško je objasniti i opisati. Za mene je ovo čudesno mjesto. Pogledajte samo taj mir, tu molitvu. Išao sam jučer na Brdo Ukazanja, danas ću ići na svetu Misu u Crkvu, a sutra planiram na Križevac. Oduševljen sam Međugorjem. I čvrsto vjerujem da vidioci govore istinu, ovdje se osjeća Gospina prisutnost.

Da li imate nekakav poseban razlog za ovu žrtvu? Jer nije mala stvar preći 2155 kilometara, samo u jednom smjeru!

- Moj poseban razlog zove se vjera. Vjera i Gospa. Inače imam velikih problema sa leđima, tijekom ovog putovanja bilo je i velikih uzbrdica i velikih nizina, no niti i jednog jedinog odvoženog metra nisam osjećao bol. Bogu hvala.

Koliko još ostajete dana ovdje i kada odlazite?

- Još ću biti nekoliko dana ovdje, spavam u pansionu kod prekrasne obitelji gospodina Ivana Ivankovića, ovdje u Bijakovićima. On i njegova obitelj su mi pružili usluge ovdje kakve možete samo poželjeti. I punog srca i duše ću se vratiti u svoj dom u Belgiju.

Hvala Vam gospodine Rik na odvojenih nekoliko minuta za naš portal, i želimo vam svu sreću i Božji blagoslov u budućnosti.

- Hvala vama na pozivu, i vidimo se svakako još u budućnosti, nadam se biciklom. Lijep pozdrav svima iz Gospinog Međugorja!
 
 

Da biste komentirali, prijavite se.