Čilić: Ne bih uspio bez Boga i Gospe Međugorske

Osvajač US Opena i najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić zahvalio se u utorak u Međugorju članovima svoje obitelji i svim navijačima na potpori koju su mu godinama davali, ističući da bez njih ne bi uspio, a napose bez pomoći Boga i Gospe Međugorske.
Autor: Hina/Laudato Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL srijeda, 17. rujna 2014. u 08:19

Čilić je zajedno s obitelji sudjelovao u molitvi krunice na otvorenome iza Crkve Svetoga Jakova u Svetištu Kraljice Mira u Međugorju, te je čitao poslanicu za vrijeme mise. Neposredno prije početka svete mise župnik fra Marinko Šakota je rekao kako je ovaj dan malo drukčiji, te je brojnim hodočasnicima iz više zemalja svijeta pojasnio da je povod doček sumještanina Marina Čilića.

"Osvojio nas je ljubavljaju, skromnošću i jednostavnošću. I mi se želimo zahvaliti Bogu za sve što se dogodilo. Za sve što je prošao i za pobjede i za poraze. Zahvalimo Bogu i za sve što smo mi prošli kroz život", rekao je fra Šakota.

Nakon završetka molitve krunice i svete mise, Čiliću je na improviziranoj bini pored crkve župnik Šakota uručio darove, sliku Međugorja s Gospom i zlatnu krunicu, nakon čega se Čilić zahvalio na potpori.

"Želim se zahvaliti svima koji su došli u velikom broju i koji su bili potpora svih ovih godina. I kad je bilo dobro i kad je bilo teško. Zahvala i mojim roditeljima. Bez njih zasigurno nikada ne bih uspio. I hvala Bogu i najdražoj Gospi što su mi pokazali put i pokazali ovaj dar", rekao je Čilić obraćujući se okupljenima nakon okončanja svete mise.

Dodao je da je posebno sretan što je uljepšao trenutke svojim navijačima.

"Sretan sam ako sam uspio usrećiti brojne druge. I nadam se da će to biti još puno puta u životu", rekao je "Ponos Hercegovine", kako je stajalo na natpisu kojim je u rodnom mjestu dočekan Čilić.

Župnik fra Marinko Šakota izrazio je zahvalnost Bogu zbog Marinovih talenata i opredjeljenja da bira istinske vrijednosti u životu te da su ljubav, ustrajnost i vjera bili ključni u Marinovu životu.

"Trebamo pred Bogom razvijati svoje darove. Marinu je dao Gospodin mnogo darova. Najprije život u molitvi. Moliti to značiti živjeti s Bogom. Poželjeli ste da sudjelujete u molitvi i misi i time počeli ovo slavlje večera. To je potvrda da znate što je stijena, a što pijesak. To je i bit Međugorja", rekao je župnik Šakota.

On je uručio prigodne darove i njegovoj majci Koviljki i ocu Zdenku.

Više tisuća poklonika dočekalo je Čilića u Međugorju, a proslava je nastavljena u Sportsko-rekreacijskom centru Čorkov Dolac uz koncert Thompsona, Joleta i Tihe Orlića.
 

Da biste komentirali, prijavite se.