Kakav prijatelj je Isus!

Ako kažeš da nemaš prijatelja, varaš se. Zar si zaboravio na Isusa? Tvog pravog prijatelja koji je svaki trenutak tvog života s tobom! Gleda te i sluša te svakog dana i čeka kad ćeš ga pozvati u svoj život.
Autor: I.J.S / Laudato Photo: www.teawithtiffany.com četvrtak, 22. siječnja 2015. u 19:17

Svakodnevno se suočavamo s nekoliko problema. Obično ih podijelimo s nekim bliskim; roditeljem, supružnikom ili prijateljem. Često od njih dobijemo dobar savjet ili pomoć, ali ipak u nama ostane jedna praznina – kao da nam nedostaje što odgovor ili rješenje našeg problema nismo osjetili iz unutra, iz srca. Kad bi se samo sjetili isti problem položiti Isusu na ruke, da zajedno s nama ponese dio tereta. Bilo bi nam lakše.

Kao ljudi, volimo komplicirati i često sami sebi otežati ionako teške svoje brige. Koliko bi utjehe dobili kad bi bili svjesni da imamo nekog tko će nam brige olakšati. Jedna poznata pjesma kaže: “Kakav prijatelj je Isus, naše boli nosi on..”
Upitajmo se – kakav je to prijatelj i imamo li takvog prijatelja među našim “zemaljskim” prijateljima? Prijatelj koji je uvijek tu, koji uvijek ima dobar savjet, koji ne osuđuje.

Čini mi se kako se većina ljudi sjeti Isusa tek kada se nađu u situaciji bez izlaza – osobito u bolesti.Neki će tada prvi puta kročiti u Crkvu, a neki će se prvi puta početi moliti. Vjerujem kako svaka patnja ima svoj konačni cilj, a to je neko dobro. Ponekad moramo proći patnju kako bi spoznali Boga, kako bi upoznali Isusa.

Slijedeći puta kad imate problem ili vam je teško, pokušajte se sjetiti da imate prijatelja koji se zove Isus. Onaj koji je ovom zemljom hodao prije više od 2000 godina.
Onaj koji je činio čudesa.
Onaj koji je uskrsnuo.
Onaj koji je Sin Božji.

Imamo privilegiju da je baš taj Isus naš prijatelj.
 

Da biste komentirali, prijavite se.