Kako je kvar na automobilu spasio jedan život

Beba spašena od pobačaja jer se roditeljima na putu do klinike pokvario automobil.
Autor: www.lifenews.com/Laudato/I.J.S Photo: www.lifenews.com ponedjeljak, 09. veljače 2015. u 14:46

Svatko tko sudjeluje u pro-life pokretu susreo se s bezbroj razloga zašto žene odustaju od pobačaja. Ali ovo je vjerojatno prvi put da se jedan par predomislio zbog toga što im se pokvario automobil.

Roman je bio star 18 tjedana kad su se njegovi roditelji prošlog srpnja uputili u 'Planned Parenthood' kliniku kako bi počinili pobačaj. Saznali su kako je beba prestara da se pobačaj legalno izvrši te su se odlučili za kliniku u New Jerseyu koja radi takve pobačaje.
No, u nizu događaja koje par opisuje, kao čudesni znak od Boga, njihov automobil se pokvario. Budući da su im pro-life savjetnici bili pri ruci, oni su izabrali život za malog Romana. Christian News Network donosi ostatak priče.

“U klinici 'Planned Parenthood' su mi uručili jedan papir i rekli: 'Ovo su mjesta koja će učiniti pobačaj u vašem stadiju trudnoće.' Nakon toga smo moj muž i ja otišli i sjeli u automobil s namjerom da se uputimo u New Jersey kako bi počinili pobačaj.“
Toga dana nekoliko kršćanskih savjetnika nalazilo se ispred klinike kako bi pružili pomoć majkama koje razmišljaju o pobačaju. Mary Ellen Caris, koja je aktivna u pro-life službi od 1989. godine, bila je jedna od savjetnika koja je naposljetku stupila u kontakt s parom.

Kako je Cartierin suprug upalio auto i pripremao se za izlazak iz parkiralištu, iznenada im se pokvario automobil, točno ispred pločnika gdje su se nalazili pro-life savjetnici. „Auto nam se pokvario“, rekla je Caris. „Suprug ga je pokušao upaliti, ali jedva samo uspjeli doći do znaka stop kada se ponovo ugasio.“

Cartierin suprug uspio je još jednom upaliti auto i skrenuti, ali auto se opet ugasio i ovaj put za stalno.

„Prošli tjedan potrošili smo 500 dolara kako bi popravili auto“, objasnila je Caris, „Pa je moj suprug vjerojatno pomislio: 'Čovječe, upravao sam potrošio 500 dolara, zašto nam se pokvario auto?'“
Iznenada su se zapitali je li ta situacija bila rezultat Božje intervencije. „Cijelo vrijeme koje smo proveli u autu, govorili smo: 'Što ako je Bog? Što ako nam On pokušava nešto reći?'", Cartier se prisjeća.

Caris i nekolicina drugih savjetnika prišla je vozilu kako bi ponudila svoju pomoć te su nekoliko minuta kasnije dogovorili kako će odvesti Cartier kući, ali pod uvjetom da prvo ode u lokalni centar za njegu trudnica.

Kako je Cartier sjedila u jednom od ureda u centru za njegu trudnica i slušala riječi medicinske direktorice Lise Thomas, od jednom se slomila. Poslala je poruku svojoj majci da ju uputi u situaciju, a majka joj je čestitala na trudnoći. Cartier nikada nije na taj način razgovarala s majkom.

Nekoliko minuta kasnije, obavila je ultrazvuk i odmah je znala da ne može počiniti pobačaj.
„O moj Bože, ne mogu to učiniti!“, rekla je. „Ja i moj suprug smo isto trena zaključili: 'Dobro. Zadržat ćemo ga.'“
 

Da biste komentirali, prijavite se.