Karmelićanina oslobodili militanti jer im je pjevao o Isusu

Američki karmelićanin, brat David Johnston, posvjedočio je kako ga je ljubav prema arapskom jeziku i Siriji te pouzdanje u Boga spasila od islamskih militanata.
Autor: Catholic News Agency/Laudato/N.B. Photo: Catholic News Agency utorak, 23. lipnja 2015. u 10:21

Visok i crvenokos, 34. godišnji karmelićanin brat David Johnson zaista se ističe u zemlji poput Sirije gdje živi i radi u karmelićanskom samostanu sv. Jakova u sirijskom gradu Qari.

Ondje je došao studirati arapski jezik, ali je odlučio ostati nakon što se zaljubio u zemlju te kada je osjetio Božji poziv da mu upravo ondje služi.

„Kada sam došao, nisam ni znao da postoje kršćani na Bliskom Istoku, a ima ih 2 milijuna“, rekao je brat David Johnson.

Ta mu je ljubav prema arapskom jeziku i prema Bogu spasila život.

Kako je posvjedočio, na Uskrsni ponedjeljak prije tri godine bio je na samostanskoj kuli kada je mahao islamističkim militantima koje je uočio u daljini u brdima.

Militanti su odmah postali sumnjičavi te su skrenuli prema samostanu. Kada su stigli, tražili su osobu koja im je mahala te su, saznavši da je Amerikanac, oteli brata Davida, misleći da je uz to špijun.

Pretpostavljali su kako se samo pretvara da je redovnik.

Od trenutka otmice brata Davida Johnstona, njegova  su redovnička braća odmah počela moliti.

„Moja je zajednica, umjesto da paničari, odmah otišla u crkvu, počela moliti, slaviti misu“, rekao je nadodajući da je osjećao kako je u Božjim rukama.

„Nisam se bojao.“

U miru, čak i radostan, brat Johnson je počeo pjevati pjesme o Isusovom uskrsnuću svojim otmičarima na njihovom materinskom jeziku. Oni su bili zaprepašteni, ali je brat David uočio da u srcu popuštaju.

„Rekli su da takvo što nikada nisu čuli te su me pitali mogli li još pjevati“, prisjetio se brat David. „Tako sam i dalje pjevao: Krist je ustao od mrtvih, satro je smrt smrću, i onima u grobu podario je život“.

Militanti su se počeli smijati i pljeskati te su konačno odlučili da će ga vratiti u samostan bez ikakvih ozljeda. Ali su prije toga htjeli pokazati svojim prijateljima pjevajučeg američkog redovnika.

„Otvorili su vrata i rekli mi da pjevam pjesme o uskrsnuću pred mnoštvom vojnika i svi su pljeskali! Mislio sam da sanjam! Mislio sam da sam ušao u neki paralelan svijet“, rekao je brat David.

Iako je brat David siguran da mu je znanje arapskog jezika pomoglo da ga militanti oslobode, uvjeren je kako ga je molitva njegove braće i ime Isusovo u pjesmama koje je pjevao doista spasilo život.

Njegov je savjet. svima koji se brinu zbog islamskog terorizma na Bliskom Istoku. moliti.

„Moliti, moliti, moliti“, rekao je, „i svo svoje povjerenje predajte Njegovoj mudrosti.“ 

Da biste komentirali, prijavite se.