„Nisam znala kako biti u vezi sa svojim mužem“

Heather Barwick iz Južne Karoline, žena koju su odgojile dvije žene živeći u istospolnoj zajednici, izazvala je kontroverzu nakon što je javno istupila protiv istospolnih brakova. Heather je ostala bez oca dok je imala dvije ili tri godine, a druga majka nije mogla zamijeniti oca kojeg je izgubila, kako je napisala za Telegraph, američku konzervativnu publikaciju.
Autor: magazin.hr/Laudato/M.R. Photo: tv2.no ponedjeljak, 23. ožujka 2015. u 11:50

„Odsutnost oca u meni je prouzročila veliku rupu, koja je boljela svakoga dana“, napisala je Barwick, priznavši da njen otac nije bio „najbolji čovjek“ i da ju nije posjećivao. Njezina majka ostavila je njezinog oca zbog druge žene koja se prema Heather ponašala kao prema vlastitoj kćeri, no Heather svjedoči kako je taj odnos njezine majke s partnericom ostavio traga na njoj, jer smatra da se nije razvijala u prirodnoj zajednici u kojoj ima uzor ljubavnog odnosa muškarca i žene.

Unatoč tome što je pružala podršku gay brakovima u svojim dvadesetim godinama, Heather danas ima četvero djece i za sebe kaže da se promijenila. Heather je u pismu za Telegraph napisala sljedeće: „Istospolni brakovi i roditelji podrazumijevaju ili majke ili očeve i tvrde da je to u redu i da nije važno, ali nije isto“.

Edukatorica za prava LGBT obitelji i autorica knjige „Obitelji poput moje: Djeca gay roditelja kažu onako kako je“, Abigail Garner, koju su odgojila dva oca, rekla je za Yahoo Roditeljstvo da objašnjenje Heather Barwick nema previše smisla. „Suosjećam s Heather zbog boli koju osjeća što ju je napustio njezin heteroseksualni otac, ali njena bol nema veze s gay brakovima“, dodaje Garner. Abigail Garner smatra da „svatko ima pravo iznijeti svoju priču“ ali se ne slaže s tim što je „Heather svoju iskoristila za blokiranje drugim ljudima pravo na brak“.

Heather zaključuje kako su njezine rane zbog gubitka očinske figure u djetinjstvu zacijelile tek kad je počela s budućim suprugom odlaziti u crkvu. „Nisam gay, ali uzor ljubavnog odnosa mi je odnos žene i žene, pa nisam znala kako biti u vezi s mojim mužem“, dodaje Heather.

Heather Barwick jedna je od šestoro djece iz gay brakova koji su potpisali javno pismo podrške ovaj tjedan za dizajnere Dolce & Gabbana zbog kontroverzne izjave o istospolnim roditeljima, gdje je napisala: „Gay zajednice, ja sam vaša kći. Majka me odgojila s partnericom. Pišem vam jer 'izlazim iz ormara': ne podupirem gay brakove. Ne zato što ste gay, jako vas volim, nego zbog same prirode istospolnih brakova.“
 

Da biste komentirali, prijavite se.