Obitelj Barun: molitva u obitelji je temelj za rast u vjeri

Ususret Drugom nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji, koji će se 19. travnja 2015. godine održati na Trsatu s temom „Obitelj - nositeljica života, nada i budućnost Hrvatske“, donosimo priču o obitelji Barun koja broji dvanaestero djece.
Autor: Laudato/M.R. Photo: youtube.com ponedjeljak, 13. travnja 2015. u 19:36

Devetorica braće i tri sestre većinom udanih i oženjenih, svjedoči jedan od braće p. Tvrtko,  broji već više od 20 nećaka i nećakinja. Najmlađa članica svoje velike obitelji Ana Barun sa svojim bratom Tvrtkom pjeva u klapi, koja osim njih okuplja još šestoricu njihove braće. Pjevajući u klapi nalaze vremena jedni za druge i upravo im klapa pruža mogućnost za druženje i bliskost na čemu su vrlo zahvalni, poručila je Ana Barun, najmlađa sestra i jedini ženski vokal klape.
 
Današnja okupljanja obitelji Barun nisu više, kako kaže Ana, onakva kako je njihova majka navikla, samo sa svojih dvanaestero djece, već sada svaki brat i sestra u obitelji dolaze sa svojom obitelji u kojoj su četvero, petero ili šestero djece.„U suživotu s drugima, pitanje dijeljenja nešto što smo mi primili nesvjesno, način razmišljanja ili ophođenja, funkcioniranja s drugima, to je nešto što u zajednici onda puno olakšava život, pogotovo u zajednici kao što je redovnička, kada kao i u obitelji ne biram s kim ću živjeti, već sam poslan u jednu zajednicu od strane poglavara“, rekao je Tvrtko Barun, član Družbe Isusove koji trenutno vodi JRS, Isusovačku službu za izbjeglice, međunarodnu organizaciju koju je osnovala Družba Isusova koja danas djeluje u pedesetak zemalja svijeta i služi više od milijun ljudi u potrebi.
 
„Cilj JRS-a, ove službe za izbjeglice jest pratiti, služiti i zagovarati prava izbjeglica, prognanika i nasilno raseljenih osoba. Naša misija je pratiti ih u onome što oni proživljavaju obzirom na svoju obitelj koju su morali ostaviti“, poručuje p. Tvrtko.

Autor videa: susretobitelji.hr
Kamera i montaža: Jerko Ban, hdstudio@tiskaraban.hr
Kamera 2: Luka Smuk
Asistent: Roman Horvat
 

Da biste komentirali, prijavite se.