Od potpunog nevjernika od Isusovog svjedoka

Sto dana u bolnici i još toliko u toplicama nije davalo rezultata, sve dok jednog dana nije uzeo Bibliju u ruke koju mu je poklonila prijateljica i počeo je čitati.
Autor: bdm-karmelska.com/Laudato/M.P. Photo: Elvir Tabaković subota, 07. ožujka 2015. u 18:09

Katekumen Ivan iz Župe BDM Karmelske iz Rijeka, svjedočio je kako je od potpunog nevjernika doživio svoje „preobraženje“ i postao Isusov svjedok.

Živio je u imućnoj obitelji gdje se nije prakticirala vjera, gdje se negiralo Boga i sve sveto, jedino do čega im je stalo bio je novac i materijalna sigurnost. Uživanje u materijalnom životu i poslovnim i sportskim uspjesima nije ostavljalo vremena za razmišljanje o Bogu i vjeri, sve dok Ivan nije pao sa 16 metara visine i doživio višestruke prijelome ruku, nogu, zdjelice i ozljede kralježnice. Osim lijeve ruke s nijednim udom nije mogao micati, a s obzirom na vrstu ozljeda liječnici su mu prognozirali doživotnu nepokretnost i život u invalidskim kolicima.

Sto dana u bolnici i još toliko u toplicama nije davalo rezultata, sve dok jednog dana nije uzeo Bibliju u ruke koju mu je poklonila prijateljica i počeo je čitati.

Rekao je Bogu: „Ako stvarno postojiš ne molim te ništa drugo nego da mi oživiš desnu ruku kako bi kao čovjek mogao jesti, pokaži mi da to možeš“. Nastavio je čitati Bibliju i moliti na svoj način, jer drugačije nije znao.

Ubrzo je počeo micati desnu ruku i s njome se služiti, ali ni to mu nije bio dovoljan dokaz da mu Bog daje velike milosti, nego se i dalje lomio. Nastavio je moliti, ali nije osjetio puninu vjere, ponovo je doživio nesreću vozeći moped velikom brzinom. Kako kaže, tijekom nesreće imao je osjećaj blizine Duha Svetoga koji ga uzima u ruke i polaže na tlo, preživljava ono što nije spojivo sa životom.

Ponovno bolnica i dugotrajno liječenje, ponovo nesreća automobilom. Tada mu prijatelj poklanja knjigu “Život Isusa Krista ” s posvetom:  „Živi po Isusu, on je jedina Istina, Put i Život.”

Nakon nekog vremena upoznaje svoju današnju zaručnicu Ivanu s kojom, kako kaže, nikada nije bio sretniji. Žive u potpunoj vjeri i pokušavaju biti bolji ljudi i činiti dobra djela. Kaže da mu sav novac koji je imao i sve materijalno, a imao je doslovno sve, ne mogu nadoknaditi mir i sreću koju je zadobio živeći istinski vjeru u Isusa Krista.
 

Da biste komentirali, prijavite se.