Petar Čulić: "Draže mi je da mi se dive supruga i djeca, nego cijeli svijet"

Do danas bilježi više od 1000 nastupa, neke u središtima poput Londona, Beča, Pariza, Bruxellesa, Skoplja, Beograda, Zagreba, Rima, Norwicha, Sarajeva itd. Osvajao je također nagrade na natjecanjima u Beogradu, Goriziji, Velbertu, Weimaru, Kutnoj Hori itd.
Autor: www.terracon-news.com Photo: www.terracon-news.com četvrtak, 23. listopada 2014. u 10:21

Petar Čulić rođen je 26. 06. 1986. godine u Splitu, a živi u Dugom Ratu. Magistrirao je u srpnju 2008. godine na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu u klasi prof. Gorana Listeša.

Dobitnik je dvije rektorove nagrade u akademskoj godini 2005./2006. – nagrade rektora u znak priznanja za izvanredne rezultate postignute u studiju te nagrada rektora za izuzetna umjetnička ostvarenja, a studij je upisao u kvoti posebno nadarenih bez završene srednje škole.

Školovanje nastavlja na poslijediplomskom studiju u Koblenzu (Njemačka) na privatnoj gitarističkoj akademiji „Koblenz International Guitar Academy“ u klasi prof. Huberta Käppela, i završava je u svibnju 2010. godine s najboljim uspjehom. Dobitnik je stipendije zaklade Adris godine 2009. Zaposlen je kao prof. gitare u osnovnoj glazbenoj školi „Lovro pl. Matačić” Omiš.

Do danas bilježi više od 1000 nastupa, neke u središtima poput Londona, Beča, Pariza, Bruxellesa, Skoplja, Beograda, Zagreba, Rima, Norwicha, Sarajeva itd. Osvajao je također nagrade na natjecanjima u Beogradu, Goriziji, Velbertu, Weimaru, Kutnoj Hori itd. Svirao je kao solist s Rheinische Philharmonie, Simfonijskim orkestrom Crne Gore i Omiškim gudačkim orkestrom.

Za portal Terracon News istaknuo je kako svira iz ljubavi, a ne zbog slave i novca.

„Odavno sam, samo da sam to htio, mogao živjeti na zapadu i graditi zvjezdanu karijeru“, govori Petar i dodaje, „meni je, međutim, cilj postići skladan obiteljski život; draže mi je da mi se dive supruga i djeca, nego cijeli svijet“.

Petar Čulić - Le Rossiniane no. 3, op. 121


 

Da biste komentirali, prijavite se.