U Vječnom Gradu učiti blagost i poniznost od božanskog Srca

Tako se moj san ostvario! Budući je godina posvećena života, želim vam ovim putem posvjedočiti ljepotu svoga redovničkoga života. Najprije da vam se predstavim, redovnica sam iz Reda Marijina Pohoda. Red je utemeljio sveti Franjo Saleški, svetac blagosti te sveta Ivana de Chantal, zrcalo njegove duše, kako ju je nazivao naš sveti utemeljitelj.
Autor: Laudato/N.B. Photo: tradikatolik.blogspot.com četvrtak, 13. kolovoza 2015. u 16:55

Zovem se sestra Marija Benedikta. Nalazim se u Vječnom Gradu, Papinu gradu, gradu Rimu!

Divno je uistinu biti u gradu, u kojem je sveti otac, u gradu u kojem je srce kršćanstva! Ovdje sam nekoć obavila svoj novicijat i učila talijanski jezik, pa mi je srce ostalo! Ne samo što je predivno iskustvo biti blizu svetome ocu i moliti i žrtvovati se za njega i za našu Majku Crkvu, nego sam ovdje pronašla veliku tišinu, šutnju, ljepotu prirode samostanskog vrta i ozračje velike sestrinske radosti. Zapravo ono za čim mi je srce čeznulo!

Nažalost, jedini samostan koji postoji u Hrvatskoj nalazi se tik uz autoput i dječje kazalište. A molitveni i kontemplativni život, čime je protkan život jedne redovnice Marijina Pohoda, zahtijeva veliku tišinu i sabranost te ozračje mira. Eto, tako se moj san ispunio te živim ovdje u našem samostanu u Rimu, no time nisam zaboravila svoju Domovinu, naše hrvatske svećenike i biskupe, našu hrvatsku mladež i djecu, naše bolesne i stare, svoju obitelj, drage mi prijatelje… Dapače, svi su oni još jače nazočni u mom srcu. Divno je živjeti doista u ozračju tišine i imati srce široko i otvoreno za sve ljude.

Bilo bi mi osobito drago da koja djevojka osjeti u svome srcu čežnju doći u Vječni grad, u Papin grad te da bude nasljedovateljica Srca Isusova, da uči od božanskog Srca blagost i poniznost, što je zapravo duh našega Reda. I da mi se pridruži na ovome putu nasljedovanja Srca Isusova. Naš je utemeljitelj naše samostane nazivao ublaženim Karmelom, jer u njima je isti duh molitve i žrtve za duše, no naglasak nije utemeljitelj stavio na činjenju žrtava, nego na ljubavi, dobroti, blagosti i poniznosti!

Eto da vam otkrijem tajnu, u mom je srcu i ta nakana, naime da dođu mnoge djevojke ovdje u Vječni grad! Možda malo smiona želja, ali Bogu je sve moguće!

Jer je godina posvećena života, želim te draga djevojko pozvati: dođi i probaj, isplati se! Ništa nećeš izgubiti ako provedeš barem neko vrijeme u ljepoti ovoga lijepog rimskog samostana, kako bi ispitala svoj poziv!

Zato rado prilažem svoju adresu sestra M. Benedikta Matošević, Via Galla Placidia 63, Monastero della Visitazione, 00159 Roma i broj telefona  064396488.

Isto tako se može javiti i na email: marija.benedikta@gmail.com

Svima šaljem Božji blagoslov i obećanje svoje molitve.

s. Marija Benedikta

 

Da biste komentirali, prijavite se.