Zbog trudnoće doktori otkrili rak, ali majka na njihov prijedlog nije htjela pobaciti

Čini se da doktori misle, kada saznaju da njihova trudna pacijentica ima ozbiljnu bolest, kako će uzimanje života nerođenom djetetu na neki način poboljšati pacijentičino stanje ili da će ozdraviti. Začudno, i majka i dijete su sasvim dobro kada ona odbije ponuđeni prijedlog da abortira.
Autor: lifenews.com/Laudato/N.B. Photo: lifenews.com ponedjeljak, 06. srpnja 2015. u 11:50

Ovo je još jedan primjer majke koja ni malo ne žali što nije abortirala svoga sina, koji sada ima dvije godine. Trenutačno nije u dobrom stanju te joj je život u opasnosti.

Čak i kada bol postane nepodnošljivom, oboljela od raka Ana Mendoza kaže da jedan pogled na njezinog dvogodišnjeg sina Nathana odnosi svaku bol.

„On je moje čudo. To mu govorim svaki dan“, rekla je majka iz Vancouvera sa svoje bolesničke postelje u bolnici Lion´s Gate.

Dvogodišnji Nathan vjerojatno ne razumije što njegova majka točno misli pod time, ali Ana Mendoza kaže kako želi da nikada ne zaboravi kako mu je pomogla spasiti život.

Ana Mendoza je bila trudna 17 tjedana s Nathanom kada su tijekom rutinske pretrage ona i njezin muž Victor primili šokantnu vijest kako ima rak vrata maternice.

„Prva stvar koju su željeli da učinim je prekid trudnoće,“ rekla je Ana. „Bilo je to zastrašujuće jer je djelovalo kao da nemam drugog izbora.“

Suočena s naizgled nemogućim izborom tada četrdesetogodišnja Ana, rekla nije mogla prihvatiti misao na gubitak djeteta. Da nije bilo Nathana, Ana je rekla da ne bi ni znala da ima rak. Odlučila je pitati doktora ima li drugih mogućnosti.

„Nisam ga mogla abortirati“, rekla je. „On je momak koji mi je zaista spasio život.“

Kada joj je onkolog predložio smanjenu dozu kemoterapije tijekom trudnoće da spriječi rast tumora, Ana je to prihvatila. No sedam tjedna kasnije, doktori su bili šokirani otkrićem kako je tumor, u početku dva centimetra veličine, nastavio rasti usprkos kemoterapiji. Narastao je na oko sedam centimetara.

U 28. tjednu trudnoće, Ana je rodila izrazito prerano rođenog dječaka. Ubrzo nakon toga, počela je primati punu dozu kemoterapije i radijacije, ali je ipak uspijevala svaki slobodan trenutak provesti kraj svog djeteta u inkubatoru na intenzivnoj njezi moleći se da preživi.

„Sklopila sam dogovor s njime kako ću uzeti svu njegovu bol i da će mu biti dobro“, rekla je. „Kroz sve ću proći samo da preživi i da bude dobro, i to se dogodilo.“

Na kraju su i Ana i Nathan bili otpušteni iz bolnice te su se vratili kući kako bi bili s ostatkom obitelji, zajedno s petogodišnjom kćeri Lannom.

Oboje su se zdravima sve do prošle godine kada je Ana počela osjećati jaku bol u leđima, nakon kojih su se pojavile izrasline na vratu nekoliko mjeseci poslije toga.
Rak se vratio i proširio se na limfnim sustav. Doktori su joj dali šest mjeseci života.

Molite za ovu hrabru majku Anu koja je ponudila svoj život za život svog sina. Neka se njezina bol olakša, a stanje poboljša.

 

Da biste komentirali, prijavite se.