Vojska Bezgrješne

Vojska Bezgrješne je katolička marijanska udruga koju je utemeljio poljski franjevac, sv. Maksimilijan Kolbe 16. listopada 1917. godine u Rimu.
Autor: svetiste-sibenik.hr/Laudato/K.P. Photo: vojska-bezgresne.com srijeda, 14. kolovoza 2019. u 08:55

Ova je udruga 8. siječnja 1998., postala internacionalna i javna udruga, priznata od vrhovnih crkvenih vlasti. Možemo je bitno raščlaniti u tri dijela:

1. Svrha
Raditi na tome da se svi ljudi obrate Bogu, bilo da su to grešnici, nekatolici ili nevjernici, te da svi postanu sveti, pod zaštitom i posredništvom Bezgrješne Djevice.

2. Uvjeti
Potpuno se posvetiti Bezgrješnoj Djevici, stavljajući se slobodno, kao poslušno i plemenito oruđe, u njezine ruke.
Nositi Čudotvornu medaljicu.
Upisati svoje ime u jedno od sjedišta, koje je kanonski ustanovljeno (uvjet nije neophodan).

3. Sredstva apostolata
Moliti, činiti pokoru, prikazivati Bogu napore i patnje svagdašnjeg života; po mogućnosti Bezgrešnoj upravljati ovu kratku molitvu svakodnevno: "O Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo i za sve one koji se tebi ne utječu, a osobito za neprijatelje svete crkve i za sve one koji se tebi ne preporučuju".

Vitez Bezgrješne je kršćanin koji, njegujući bliskost s Gospodinom Raspetim i Uskrslim, prima kao dar Mariju Bezgrešnu kao potporu na putu, te kao uzor vjere. U riječima "Evo ti majke" – gotovo oporuci umirućega Isusa upućenoj odabranome učeniku – Vitez Bezgrješne se neprestano napaja na izvoru razborite i suštinske marijanske duhovnosti, utemeljene na Isusovu daru.

Posveta-predanje Bezgrješnoj postaje tako dodatno sredstvo trajnog oživljavanja krsne milosti, kako bi je se ostvarilo u trajnom ozračju obraćenja i sebedarja. Cilj posvete-predanja Mariji je postati 'drugi Krist', odnosno, svoje srce postaviti tik uz Srce Gospodina Isusa, kako bi nas On preobrazio.

Čudotvorna medaljica
Bila je po volji Bezgrješne predstavljena mladoj redovnici Katarini Labourė, u ukazanju 27. studenog 1830., u Parizu (Rue du Bac, 140): "Daj izraditi medaljicu po ovom modelu, sve osobe koje ju budu nosile primit će velike milosti, milosti će biti tim veće onima koji je budu nosili s povjerenjem".

Kao vidljivi znak ljubavi prema Bezgrešnoj i kao znak njezine zaštite:
Nosi Čudotvornu medaljicu.
Širi je posvuda.
Ponudi je onima koji trpe, bolesnicima, onima koji ne vjeruju.
Predstavi je djeci i mladima.

Ne budi praznovjeran! Nemoj stiskati palac ili nositi razne amajlije koje 'donose sreću'. Uzmi Čudotvornu medaljicu i vjeruj! Vjeruj u pomoć i zaštitu Anđela čuvara i Bezgrješne Djevice.

 

Da biste komentirali, prijavite se.