Četrnaesti križni put za mlade

Četrnaesti nadbiskupijski križni put za mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije održat će u subotu, 6. travnja se pod geslom Što god vam rekne, učinite. (Iv 2,5).
Autor: djos.hr/Laudato/K.P. Photo: djos.hr četvrtak, 07. ožujka 2019. u 08:51

Okupljanje je predviđeno od 9 do 9:30 ispred župne crkve Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Sibinju, a Misno slavlje na završetku križnog puta bit će u Župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu oko 18 sati. Mladi će se kretati na relaciji dugoj 23 km od Sibinja preko Gromačnika, Brodskog Varoša, Slavonskog Broda (Kolonija, Budainka), Podvinja te do slavonskobrodske župe Gospe Brze Pomoći.

Prijevoz mladih do Sibinja, kao i prijevoz iz Slavonskog Broda na kraju križnog puta organizira svaka župa zasebno. Broj mladih koji će sudjelovati potrebno je prijaviti u Ured za mlade (031/253-932 ili mladi@djos.hr) do 22. ožujka te prilikom prijave imenovati predstavnika grupe koji će biti odgovoran za svoju skupinu mladih te preuzeti potrebne materijale.

Sudionici križnog puta sa sobom trebaju ponijeti ručak, nešto za piće i samo najnužnije stvari jer i najlakša stvar na dužem putu postaje najteža. Stvari obavezno treba nositi u ruksaku jer je to najzgodnije i najpraktičnije. Treba izbjegavati nošenje stvari u vrećicama i u rukama, jer to stvara poteškoće u hodu. Dobro je ponijeti nešto za zaštitu od kiše i obuti laganu obuću, te nikako ne nositi alkoholna pića. Na Križni put neka se ne prijavljuju djeca osnovnoškolskog uzrasta jer je ovo križni put za mlade srednjoškolske dobi i starije, poručuje povjerenik za mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije, vlč. Mario Žigman.

 

Da biste komentirali, prijavite se.