Krštenje šestog djeteta obitelji Panđa

U Vođincima je tijekom misnoga slavlja krštena je Katica, šesto dijete u obitelji Panđa.
Autor: djos.hr/laudato.hr/D.R. Photo: djos.hr ponedjeljak, 26. kolovoza 2019. u 15:04

U nedjelju, 25. kolovoza u župnoj crkvi Kraljice Svete Krunice u Vođincima tijekom misnoga slavlja krštena je Katica, šesto dijete u obitelji Panđa.

Euharistijsko slavlje i obred krštenja predvodio je preč. Drago Tukara, kanonik i profesor KBF-a u Đakovu te ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije. Koncelebrirao je domaći župnik Ante Šiško, koji je preč. Tukari poželio dobrodošlicu. Misu je svojom pjesmom uveličao Mješoviti župni zbor.

Preč. Tukara spomenuo je važnost sakramenata za naš kršćanski život jer na temelju njih procjenjujemo koliko živimo svoju vjeru. Nadalje je istaknuo kako Bog treba čovjeka za suradnika u obrani dostojanstva života te da je obitelj ključ za prihvaćanje dara života i otvorenosti Božjem stvarateljskom djelu.

- I Božja riječ današnjeg dana u poslanici Hebrejima poziva na pouzdanje i suradnju s Bogom. Pisac se pita kojega to sina Bog stegom ne odgaja? Po uzoru na Božju riječ možemo se zapitati kojega to vjernika Bog stegom ne odgaja? Iako je u početku teško, s vremenom se osjećaju plodovi radosti i pravednosti - naglasio je preč. Tukara.

Na kraju je izrazio zahvalu roditeljima u nadbiskupovo i svoje ime za obogaćenje nadbiskupije i cijele Crkve darom života te na hrabrosti i odvažnosti življenja njihova roditeljskog poslanja. Čestitkama i zahvalama pridružio se i župnik Šiško.

 

Da biste komentirali, prijavite se.