Osječki Caritas održao radionicu programa resocijalizacije beskućnika

Cilj ovih radionica jest korisnicima prezentirati koliko je potrebno raditi na sebi, stjecati nova znanja i vještine, ali isto tako učiniti nešto dobro za drugoga.
Autor: djos.hr/laudato.hr/D.R. Photo: djos.hr četvrtak, 29. kolovoza 2019. u 12:17

U sklopu provedbe treće godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“, sufinanciranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Caritasovu Centru za prihvat beskućnika – Osijek, održane su tri radionice.

U petak, 23. kolovoza 2019. tema radionice bila je oslikavanje modela – leptira i cvijeća od glinamola – te su korisnici mogli pokazati svoje likovno umijeće. Voditeljice radionice bile su odgajateljice i stručne suradnice Mira Vego i Ljiljana Vetengl, koje su korisnike poticale na sudjelovanje.

U utorak, 27. kolovoza pod vodstvom Marija Balatinca održana je deseta informatička radionica, tijekom koje su korisnici imali priliku nadopuniti svoje znanje iz programa MS PowerPoint te na kreativan i zabavan način naučiti kako umetnuti animaciju teksta i različitih objekata prilikom izrade prezentacije.

U srijedu, 28. kolovoza održana je druga kreativna radionica na kojima su sudionici nastavili bojati predmete od glinamola. Gotove i ukrašene leptire i cvijeće korisnici su odlučili pokloniti mališanima, korisnicima Caritasova Centra za majku i dijete, stoga se unazad dva mjeseca vrijedno trude osmisliti i obojiti svaki predmet na jedinstven i unikatan način.

Cilj ovih radionica bio je korisnicima prezentirati koliko je potrebno raditi na sebi, stjecati nova znanja i vještine, ali isto tako učiniti nešto dobro za drugoga. Osjećaj da su nešto savladali, izradili ili pak usrećili drugoga dodatno ih osnažuje i stvara osjećaj zadovoljstva, koji im je prijeko potreban na putu socijalizacije.

 

Da biste komentirali, prijavite se.