'Prilika za Susret' za generaciju 30+

Više od godinu dana na području Župe sv. Ćirila i Metoda u Osijeku djeluje Zajednica Prilika za Susret, koja okuplja slobodne mladiće i djevojke u zrelim godinama ('generacija 30+') koji su u potrazi za ljubavlju, a u mogućnosti sklopiti katolički brak.
Autor: djos.hr/Laudato/K.P. Photo: djos.hr četvrtak, 07. veljače 2019. u 09:55

Članovi Zajednice okupljaju se svakog petka u 19 sati u Župi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku. Organizirane su različite aktivnosti: predavanja, svjedočanstva bračnih parova, klanjanja, hodočašća, ali i ležernija druženja uz filmske večeri i izlete.

- Glavni je cilj tijekom naših druženja, razgovora i razmijene iskustava osvijestiti prepreke koje nam stoje na putu pronalaska ljubavi. Želimo se osloboditi onoga što nas sputava da budemo otvoreni i spremni za nova poznanstva - ističe voditelj Zajednice Tomislav Belavić te naglašava da je većina članova zajednice starija je od trideset godina, ali svoju zrelost vidimo kao prednost, a ne nedostatak.

Shvaćamo da smo sada mudriji prepoznati osobu koja nam odgovara te spremniji na dogovore, međusobno uvažavanje, nesebičnost i odgovornost koju jedna ozbiljna, zrela i uspješna veza od nas zahtijeva. Želimo naglasiti da ne treba gubiti nadu i odustajati od potrage za ljubavlju. Bog je s nama na svakom koraku i treba se ufati u Njegovu pomoć. Ono što Kao Zajednica možemo posvjedočiti jest da uistinu nikada nije kasno za ljubav, rekao je voditelj Zajednice.

Prilika za Susret najavila je i susret na nadbiskupijskoj razini koji će se održati u svibnju 2019. u Duhovnom centru Božjeg Milosrđa na Ovčari kod Đakova pod geslom "Za ljubav je potrebna zrelost".

- Na taj nadbiskupijski susret, kao i na redovne susrete petkom pozvani su svi slobodni mladići i djevojke u zrelim godinama koji se žele duhovno obogatiti, zabaviti, družiti, upoznati nove prijatelje, a možda i buduće partnere.

- Želimo svima pružiti priliku za susret s onima koji su u sličnoj životnoj situaciji, sa sličnim problemima, osjećajima, interesima i željom da osnuju vlastitu obitelj - istaknuo je Belavić.

Vodstvo Zajednice Prilika za Susret svoje djelovanje predstavilo je i generalnom vikaru Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Ivanu Ćuriću te je Zajednica potom dobila i pisanu podršku i blagoslov đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, koji je za duhovnika zajednice imenovao župnika osječke župe sv. Ćirila i Metoda, vlč. Alojza Kovačeka.

Novosti u zajednici moguće je pratiti na Facebook stranici www.facebook.com/PrilikaZaSusret a za dodatne informacije na raspolaganju je i e-mail adresa: prilikazasusret@gmail.com.

 

Da biste komentirali, prijavite se.