Prve žive jaslice u Dračevici

Unatoč hladnom vremenu brojna djeca i mladi s pozornošću su pratili žive jaslice koje je najavila božićna pjesma.
Autor: ika.hkm/laudato.hr/D.R. Photo: ika.hkm.hr petak, 27. prosinca 2019. u 12:12

Žiteljima župe Bezgrešnoga začeća Blažene Djevice Marije u Dračevici ovogodišnji će Badnjak posebno ostati u sjećanju. Okupljeni tradicionalno oko upaljenoga ognja pred župnom crkvom uoči mise bdjenja dočekali su prve žive jaslice u svojoj župi u organizaciji tamošnjih mještana.

Unatoč hladnom vremenu brojna djeca i mladi s pozornošću su pratili žive jaslice koje je najavila božićna pjesma. Kroz biblijski prikaz o Isusovu rođenju, okupljenima je prikazan hod Marije i Josipa iz Nazareta u Betlehem, sve do dolaska u betlehemsku štalicu. Mladi Dračevljani uprizorili su detalj iz Marijina i Josipova života, izazvavši oduševljene kod nazočnih, među kojima su pristigli i otočani iz susjednih župa.

Po završetku scenskoga prikaza na otvorenom, vjernici su zatim sudjelovali u obredima mise bdjenja koju je u nešto ranijem terminu predvodio novi župnik Marko Plančić, koji je 1. rujna preuzeo župničku službu u toj župi Bračkoga dekanata. Od pjesme 'U se vrime godišta' do 'Radujte se narodi' cijelom se crkvom orila božićna pjesma Božjega puka koji je liturgijskim obredima uveden u slavlje svetkovine Božića.

 

Da biste komentirali, prijavite se.