Susret mons. Petra Palića sa svećenicima Hvarske biskupije

Mons. dr. Petar Palić, svećenik Dubrovačke biskupije, koji će za hvarsko-bračko-viškoga biskupa biti zaređen 30. travnja u hvarskoj katedrali, susreo se sa svećenicima te biskupije za prvoga dolaska na otok Hvar na Uskrsnu srijedu, 4. travnja, u Vrisniku i Vrbanju.
Autor: IKA/Laudato/K.P. Photo: IKA četvrtak, 05. travnja 2018. u 12:31

Prije slavlja Mise posvete ulja u Vrbanju, mons. Palić se u pratnji apostolskoga upravitelja te trootočke biskupije mons. Slobodana Štambuka susreo sa dijecezanskim svećenicima na zajedničkom ručku u Vrisniku. Bila je to prigoda za upoznavanje mons. Palića s dijecezanskim klerom.

Poslije svečane Mise posvete ulja u tamošnjoj crkvi Svetoga Duha zajedničko druženje nastavljeno je, zatim, za stolom u župnoj dvorani u Vrbanju u organizaciji domaćega župnika Ivice Babića. Kao znak dobrodošlice mons. Paliću za desert je pripravljen kolač, tzv. krokant, i to u obliku križa.

Uz mons. Palića i mons. Štambuka, za stolom su se okupili dijecezanski svećenici, redovnici koji žive i djeluju na području mjesne Crkve, zatim ravnatelj Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina, postulator kauze bl. Ivana Merza dr. Božidar Nagy i ostali uzvanici.

 

Da biste komentirali, prijavite se.