Biskup Petanjak: Teško je danas odgojiti djecu, ali nije nemoguće

Riječ Božja dolazi na svijet po rođenju djeteta, ali to dijete ima u sebi toliku moć, da onaj tko njega prihvati zajedno se s njim rađa, rekao je biskup Petanjak.
Autor: IKA/Laudato/K.P. Photo: IKA ponedjeljak, 06. siječnja 2020. u 10:49

Krčki biskup Ivica Petanjak krstio je u nedjelju 5. siječnja u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Malom Lošinju Katarinu-Ritu, sedmo dijete u obitelji Ružice i Ilije Mikić, te Luku, sedmo dijete u obitelji Antona i Danice Matić, piše IKA.

- Dragi roditelji! Najprije čestitam i jednoj i drugoj obitelji na sedmom djetetu. Ako želimo ostati u duhu današnjih liturgijskih čitanja onda možemo reći da ste se i vi ovdje na zemlji dobro ušatorili. Da ste svoj šator udarili i postavili po svojoj djeci i time što ste ih rodili i donijeli na ovaj svijet. Dolazeći danas na ovu euharistiju i želeći da ova vaša djeca budu krštena, vi želite da se oni ukorijene u Isusa Krista, u svetu Crkvu Božju i u ovaj narod - rekao je biskup Petanjak.

Teško je danas odgojiti djecu, ali nije nemoguće, jer isto evanđelje danas kaže: Onima koji su prihvatili Isusa on im daje moć da postanu djeca Božja. O vjeri ovisi naše prihvaćanje rođenja Sina Božjega kao čovjeka i kao našeg Spasitelja. Ako vjerujemo onda primamo moć da postanemo djeca Božja. Tu je važna riječ moć, istaknuo je.

- Vjera ne daje samo mogućnost ili priliku da postanemo djeca Božja, nego daje moć, energiju, snagu, vitalnost. Riječ Božja dolazi na svijet po rođenju djeteta, ali to dijete ima u sebi toliku moć, da onaj tko njega prihvati zajedno se s njim rađa. Krist se rađa zato da se mi rodimo odozgo, tj. drugačiji. Vi ste rodili ovu djecu, ali se i vi s njima ponovno rađate, ponovno prolazite put rasta, razvoja, odrastanja. Odgajate njih i odgajate sebe. Vječni putnici, vječno u iščekivanju, a opet čvrsto ukorijenjeni u Isusu Kristu - zaključio je biskup Petanjak.

 

Da biste komentirali, prijavite se.