Caritas poziva: Počinje akcija “Zajedno možemo više”

Već nekoliko godina ova dobra suradnja nailazi na dobar odaziv građana i na radost onih kojima se dijele paketi.
Autor: biskupijakrk.hr/laudato.hr/D.R. Photo: biskupijakrk.hr utorak, 10. prosinca 2019. u 18:45

Ovo je akcija koju organizira Caritas Biskupije Krk u suradnji s Trgovinom Krk d.d., s ciljem prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za one koji su u potrebi s područja otoka Krka.

Uoči Božića, u trajanju od 16. do 24. prosinca o. g., provest će se u većini poslovnica Trgovine Krk na otoku Krku, točnije njih 28, na način da će biti postavljene označene košare/kutije u koje će kupci moći odložiti kupljene proizvode.

Vrijedni volonteri župnih caritasa brinu o evidenciji i preuzimanju proizvoda. Već nekoliko godina ova dobra suradnja nailazi na dobar odaziv građana, a ono što je najvažnije i na radost onih kojima se dijele paketi. Primarni cilj je prikupljene proizvode u mjestu gdje je dućan distribuirati do krajnjih korisnika iz toga mjesta, a u slučaju da nema takvih potreba ili ako je prikupljeno više od potrebnog, biskupijski Caritas proslijediti će onima koji su u potrebi u drugim mjestima.

Naslov akcije opravda se svaki put, jer zaista zajedno možemo više. Neka ovo vrijeme došašća, vrijeme darivanja i posebne osjetljivosti za one najugroženije, bude svima prilika učiniti konkretno djelo milosrđa.

121.jpg

 

Da biste komentirali, prijavite se.