Proslava sv. Maura, zaštitnika Porečke biskupije i Grada Poreča

Svečano misno slavlje u porečkoj prvostolnici, s početkom u 10.30 sati, predvodit će predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić.
Autor: biskupija-porecko-pulska.hr/Laudato/I.M. Photo: biskupija-porecko-pulska.hr ponedjeljak, 20. studenog 2017. u 10:40
U utorak, 21. studenog, Porečka biskupija slavi svetkovinu svog zaštitnika sv. Maura. Tom se prigodom ove godine ujedno obilježava 70. obljetnica uspostave Pazinske apostolske administrature te 40. obljetnica ujedinjenja Crkve u Istri.
 
Svečano misno slavlje u porečkoj prvostolnici, s početkom u 10.30 sati, predvodit će predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić u suslavlju s biskupima i svećenicima. Nakon mise bit će procesija ulicama grada Poreča s relikvijama sv. Maura.
 
Svečano večernje misno slavlje s početkom u 18 sati predvodit će porečki i pulski ordinarij mons. Dražen Kutleša, te će na kraju te mise uobičajeno biti dodijeljena biskupijska priznanja laicima posebno angažiranim u svojim župama.   
 
Da biste komentirali, prijavite se.