Adventska duhovna obnova za redovnice Požeške biskupije

Tema duhovne obnove bila je ''Poziv, poučljivost i vjera sv. Josipa kao izraz Bogu posvećenog života''.
Autor: Požeška biskupija/Laudato/M.P. Photo: Požeška biskupija nedjelja, 16. prosinca 2018. u 11:09

U organizaciji Povjerenstva za osobe posvećenog života i Pastoralnog centra, u Dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi održana je adventska duhovna obnova 15. prosinca za redovnice koje djeluju na području Požeške biskupije. Voditelj je bio karmelićanin o. Stjepan Vidak, prior samostana u Remetama.
 
Na početku programa prisutne redovnice pozdravio je biskup Antun Škvorčević. Podsjetio je na spomendan bl. Jule i susestara mučenica, koji se liturgijski slavi 15. prosinca, i na žrtvu koju su one podnijele u ljubavi i vjernosti Isusu Kristu, te je potaknuo nazočne sestre da im one budu primjer u nastojanju oko obnovljene vjernosti Bogu. Spomenuo im je Augustinovo načelo: 'Ako su mogli ovi i ove biti sveti, zašto to ne bi mogao i ti!' Poželio je redovnicama blagoslovljenu duhovnu obnovu.
 
Nakon molitve Trećega časa uslijedila su dva duhovna nagovora o. Vidaka na temu ''Poziv, poučljivost i vjera sv. Josipa kao izraz Bogu posvećenog života'' kojima je, koristeći se životom i primjerom sv. Josipa nastojao aktualizirati pojedina pitanja i probleme redovničkog života. Voditelj je, vraćajući redovnice u trenutke njihovih zavjeta koje su dale Bogu ulazeći u određenu redovničku zajednicu, kroz konkretne primjere pokušao ukazati gdje i u čemu to poučljivost i vjera sv. Josipa trebaju biti primjer za njihov redovnički život i vjerno življenje obećanja siromaštva, poslušnosti i čistoće.
 
Po završetku duhovnog nagovora sestre redovnice su se uputile u obližnju crkvu sv. Lovre na pokorničko bogoslužje nakon čega su pristupile sakramentu pomirenja. Susret duhovne obnove završen je Euharistijskim klanjanjem koje je predvodio fra Milan Krišto, biskupijski povjerenik za osobe posvećenog života i gvardijan franjevačkog samostana u Požegi.

 

Da biste komentirali, prijavite se.