Biskup Škvorčević: Molitvenom blizinom pratim vaše radosti i nadanja

Božićno Pismo obiteljima biskupa Škvorčevića.
Autor: pozeska-biskupija.hr/Laudato/J.B. Photo: pozeska-biskupija.hr ponedjeljak, 30. prosinca 2019. u 10:21

Biskup požeški Antun Škvorčević uputio je Pismo obiteljima za Božić, koje je tiskano u Listiću 'Mir kući ovoj' prigodom blagoslova domova i obitelji u Požeškoj biskupiji što ga svećenici dijele vjernicima.

'Rado se pridružujem čestitkama koje ste ovih dana primili za Božić te zajedno sa svećenikom koji posjećuje vašu obitelj molim za vas Božji blagoslov u novoj 2020. godini.

Drago mi je što ovim Pismom mogu ući u vaše domove, posvjedočiti vam svoju molitvenu blizinu i po njoj biti s vama u vašim radostima i nadama, u stanjima različitih kušnji koje pohađaju svaku obitelj, tražiti s vama svjetlo Božje u mraku međusobnih nerazumijevanja i krize braka, zazivati Božju pomoć u nemoći i bolesti, gubitku radnog mjesta i siromaštvu, te dok u svjetlu vjere tražite rješenja za probleme vaše djece i mladih.

Jaslice nam i ovog Božića svjedoče o ljubavi Boga koji je u Isusu Kristu postao djetetom te nam poručio koliko je blizu svakom čovjeku, u kojem god se stanju nalazio. On je prošao kroz svaku našu ljudsku nemoć: Rodio se kao beskućnik u štalici, bio prognan iz Domovine, prezren i krivo osuđen na okrutnu smrt ali je ustao kao pobjednik – da bi nam svima obznanio kako nas ni u jednoj našoj teškoj životnoj situaciji ne napušta, nego prati snagom svoje vjerne i strpljive ljubavi koja pobjeđuje. U njemu je sva naša nada i smisao postojanja, te zavrjeđuje da obnovljenom vjernošću budemo s njime najdublje povezani i u 2020. godini.

Zahvaljujem vam za sve ono što vjerničkim raspoloženjem i zauzetošću nastojite činiti u vlastitim obiteljima, za vašu suradnju u životu župne zajednice, za osjetljivost prema bližnjima, napose onima u nevolji, za pažnju koju im iskazujete na različite načine, među ostalim i svojim novčanim prilogom koji ste u vremenu došašća odvojili za nastradale od potresa u Albaniji i za naš Caritas. U zajedništvu molitve sve vas srdačno pozdravljam i blagoslivljam' napisao je biskup Škvorčević, izvijestila je Požeška biskupija.

 

Da biste komentirali, prijavite se.