Biskup Škvorčević čestitao pravoslavnima Božić

Poželio je da u tami svijeta po onima koji vjeruju u Krista snažno svijetli njegovo svjetlo i obasjava naše smrtne tmine
Autor: IKA/Laudato/J.B. Photo: pozega.eu nedjelja, 07. siječnja 2018. u 10:13

Požeški biskup Antun Škvorčević, predsjednik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog uputio je božićnu čestitku ekumenskom patrijarhu Bartolomeju, zahvalivši mu za bratski prijam prošloga mjeseca listopada u vrijeme svoga posjeta njegovu domu na Fanaru u Carigradu.

Biskup je čestitao Božić i zagrebačkom mitropolitu Porfiriju, bačkom episkopu i administratoru Osječko-poljske eparhije episkopu Irineju, slavonskom episkopu Jovanu, te dalmatinskom episkopu Nikodimu, svećenstvu i monaštvu te drugim vjernicima njihovih eparhija, zahvalivši im na čestitkama koje je od njih primio za Božić po gregorijanskom kalendaru.

Poželio je da u tami svijeta po onima koji vjeruju u Krista snažno svijetli njegovo svjetlo i obasjava naše smrtne tmine. Biskup je poslao božićnu čestitku i o. KirkuVelinskom i vjernicima Makedonske pravoslavne Crkve u Hrvatskoj te brojnim drugim pojedincima koji slave Božić po julijanskom kalendaru.

 

Da biste komentirali, prijavite se.