Božićni blagoslov Doma pape Ivana Pavla II.

Blagoslovno slavlje započelo je u domskoj kapeli Svećeničke Majke gdje su se okupili svi njegovi stanovnici.
Autor: pozeska-biskupija.hr/laudato.hr/D.R. Photo: pozeska-biskupija.hr ponedjeljak, 13. siječnja 2020. u 17:26

Na blagdan Krštenja Gospodinova biskup Antun Škvorčević predvodio je božićni blagoslov Doma pape Ivana Pavla II. u Požegi.

U sastavu tog doma nalazi se Svećenički dom s umirovljenim svećenicima i onima koji djeluju u središnjim biskupijskim ustanovama, Kolegij u kojem borave svećenički aspiranti i drugi srednjoškolci, središnja biskupijska kuhinja s Caritasovom kuhinjom te zajednica Marijinih sestara od čudotvorne medaljice.

Biskup je pozdravio svećenike, časne sestre i kolegijaše. Podsjetivši da se nalazimo u 2020. godini nakon rođenja Isusova,  pozvao je da njemu, našem Spasitelju, otvorimo prostore svojih života kako bi i ova godina bila blagoslovljena njegovom prisutnošću, piše Požeška biskupija.

Osvrnuvši se na naviješteni evanđeoski ulomak, biskup je kazao kako nam Isus govori o stanovima kod Oca i o tome da je on put kojim se onamo stiže. Podsjetio je da će i ova godina obilježiti naš život, ali da ne znamo na koji će to način biti, te se pribojavamo svega teškoga što nas može snaći.

Zaželio je da u ovoj molitvi na početku nove godine posvjedočimo Isusu Kristu kako ga prihvaćamo kao svoj put i da se ničega ne bojimo, svjesni da s njime nismo gubitnici ni u smrti, nego stižemo do pobjede uskrsnuća. Biskup je kazao da nas u dobar ishod našega životnog puta uvjerava i Isusov govor o  stanovima: 'U domu Oca mojega ima mnogo stanova.'

Nakon molitve u kapeli, biskup je sa svećenicima i kolegijašima  pohodio sve prostore Doma i blagoslovio ih. Slavlje je završilo zajedništvom oko bratskog stola.

 

Da biste komentirali, prijavite se.