Korizmena poruka biskupa Antuna Škvorčevića

Biskup je pozvao mlade da svakog petka predvode križni put, te ih je pozvao i da sudjeluju na ovogodišnjem 20. Križnom putu mladih te biskupije idućega 10. i 11. ožujka
Autor: IKA/Laudato/J.B. Photo: IKA nedjelja, 18. veljače 2018. u 08:20

Zadivio me 'korak mladog čovjeka i žrtva koju je spreman podnijeti za dobro svojih prijatelja i domovine. Sjetio sam se Isusove rijedi: 'Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje. Vi ste prijatelji moji ako činite što vam zapovijedam' - piše požeški biskup Antun Škvorčević u korizmenoj poruci. Polazeći od postupka mladića koji je dugo traženo radno mjesto prepustio kolegi koji je u težim materijalnim okolnostima od njega, a koji bi k tome zbog nezaposlenosti mogao otići u inozemstvo, biskup ističe kako je važno ne izgubiti vjeru i nadu i kako je bitno misliti na druge i na njihovo dobro.

- Radost i osobita snaga zajedništva u vjeri koju su naši mladi očitovali prošle jeseni na otvorenju Trećega biskupijskog euharistijskog kongresa o 20. obljetnici naše Biskupije, uvjeravaju me da oni ove korizme mogu biti nositelji posebnog obraćeničkog programa u našim župama - piše biskup Škvorčević.

Pozivao je mlade da svakog petka predvode križni put te sudjeluju u katehezi o temi 'I pođoše za njim', a pozvao ih je i da sudjeluju i na ovogodišnjem 20. Križnom putu mladih te biskupije idućega 10. i 11. ožujka pod geslom 'I pođoše za Njim', koji kreće od Lipovljana a završava u Daruvaru.

Biskup potiče i na molitvu 'za svetost naših svećenika i za nova duhovna zvanja'. U tome osobitu ulogu imaju članovi Djela za duhovna zvanja, koji bi svojom molitvom i žrtvom trebali pratiti mlade i pomagati im da 'u svom srcu čuju Isusov glas koji ih zove na put svećeničkog ili redovničkog zvanja'.

- Pozivam mlade vjernike grada Požege i okolice da svake korizmene subote u još većem broju sudjeluju na večernjem klanjanju u našoj Katedrali s posebnom nakanom da njihovi vršnjaci ostvare u svojim srcima prostor slobode, čuju u njem Isusov glas, prepoznaju istinu o svom pozivu te… pođu za njim – stoji napisano.

Molitvama 'pridružimo i milostinju kao još jedno snažno sredstvo suprotstavljanja Zlome, te i ove godine na pobožnosti križnog puta svakog korizmenog petka prikupljajmo novčane priloge za najpotrebnije, napose za prognanike u naselju Kovačevac', zaključuje biskup.
 

Da biste komentirali, prijavite se.