Otvara se Treći euharistijski kongres Požeške biskupije

Nakon euharistijskog slavlja u nedjelju uslijed će procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom središtem grada Požege.
Autor: pozeska-biskupija.hr/Laudato/M.P. Photo: pozeska-biskupija.hr/Laudato subota, 23. rujna 2017. u 12:38

Kako je na svetkovinu Pedesetnice u Proglasu Trećega euharistijskog kongresa Požeške biskupije najavljeno, obred otvorenja Kongresa bit će u subotu, 23. rujna 2017. u 18.30 sati ispred požeške crkve sv. Lovre.
 
Nakon obreda otvorenja, sudionici slavlja, predvođeni mladima iz cijele Požeške biskupije, u procesiji će se uputiti u Katedralu na službu večernjih hvala. Potom će mladi povijesno-scenskim programom “20 ljeta plodne žetve” u Dvorani sv. Terezije Avilske podsjetiti na dvadesetogodišnji hod Požeške biskupije.
 
U 22:00 sata uslijedit će glazbeno-molitveni program “Otvorite vrata Kristu” na trgu ispred Katedrale, a u ponoć započinje klanjanje pred presvetim u Katedrali, na kojem će se izmjenjivati mladi iz deset biskupijskih dekanata.
 
Kongresno postajno euharistijsko slavlje u nedjelju, 24. rujna 2017. na katedralnom trgu u 10.00 sati predvodit će kardinal Stanislaw Dziwisz, tajnik pape Ivana Pavla II., vjerni pratitelj i najbliži suradnik svetog utemeljitelja Požeške biskupije, u zajedništvu s mjesnim biskupom mons. Antunom Škvorčevićem, drugim biskupima iz Hrvatske i inozemstva te brojnim svećenicima.
 
Na kongresnom će slavlju sudjelovati predstavnici svih razina vjernika iz svake župe Požeške biskupije, predvođene svojim svećenicima. Ponajprije liturgijski službenici, ministranti, lektori i pjevači, potom članovi župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća, članovi Djela za duhovna zvanja, molitvenih zajednica, udruga i pokreta, obitelji s brojnom djecom, ovogodišnji prvopričesnici i krizmanici, učenici i djelatnici katoličkih škola, vjernici u građanskim udrugama, kulturno-umjetničkim društvima, hrvatskoj vojsci i policiji, vatrogascima i drugim javnim službama.
 
Nakon euharistijskog slavlja uslijed će procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom središtem grada Požege.
 
 

Da biste komentirali, prijavite se.