Otvoren 3. Euharistijski kongres povodom obilježavanja 20. obljetnice Požeške biskupije

Biskup Škvorčević također je u svom govoru podsjetio kako je hrvatski narod osjetio blizinu svetog pape Ivana Pavla II. prilikom njegovih pastoralnih pohoda Hrvatskoj, a posebno 2003. kad je u Osijeku okrunio lik Gospe Voćinske.
Autor: pozeska-biskupija.hr/Laudato/D.T. nedjelja, 24. rujna 2017. u 09:54
Ispred Crkve sv. Lovre otvoren je 3. Euharistijski kongres u prigodi obilježavanja 20. obljetnice uspostave Požeške biskupije. Pred velikim brojem vjenika iz svih župa Požeške biskupije, na svečanosti otvorenja bio je nazočan veliki broj biskupa, svećenika, redovnika i redovnica te predstavnici državnik i lokalnih vlasti.
 
Sve nazočne na početku slavlja pozdravio msgr. dr. Antun Škvorčević posebno predvoditelja zahvalnog slavlja, kardinala Stanislawa Dzivisza, osobnog tajnika sv. Ivana Pavla II.
 
Biskup Škvorčević također je u svom govoru podsjetio kako je hrvatski narod osjetio blizinu svetog pape Ivana Pavla II. prilikom njegovih pastoralnih pohoda Hrvatskoj, a posebno  2003. kad je u Osijeku okrunio lik Gospe Voćinske.
 
Prisjetio se i brojnih susreta poput zahvalnog biskupijskog hodočašća u Rim 1998.godine, biskupijskog hodočašća u Poljsku 2006.godine te posebno 2013.godine kada je kardinal Dzivisz darovao relikviju Ivana Pavla II. koja se sada nalazi u požeškoj Katedrali. Biskup Škvorčević se zahvalio kardinalu Dziwiszu na dolasku u Požegu a potom je pozdravio i ostale prisutne nadbiskupe i biskupe iz Hrvatske i drugih država.
 
Kardinal Dziwisz u prigodnom nagovoru upitao se Tko je taj Isus?
 
- Dok stojimo pred Euharistijskim otajstvom nije nam dovoljno povijesno znanje o Kristu. Ovo nas Otajstvo tjera na razmišljanje: tko je za mene, za sve nas ovdje okupljene, Otkupitelj? – istaknuo je kardinal.
 
U nastavku programa Euharistijskog kongresa u Dvorani sv.Terezije Avilske izveden je povijesno-scenski prikaz "Dvadeset ljeta plodne žetve" a održan je i glazbeno-duhovni program "Otvorite vrata Kristu". Od ponoći u Katedrali počinje cjelonoćno euharistijsko klanjanje mladih.

 
Da biste komentirali, prijavite se.