Požeška biskupija gradi kuću samohranoj majci troje djece

Požeška biskupija spomenula se 27. rujna svoje uspostave i ređenja njezina biskupa. Upravo tog dana biskup Antun Škvorčević susreso se sa samohranom majkom Mirjanom Janković i njezino troje djece.
Autor: pozeska-biskupija.hr Photo: pozeska-biskupija.hr četvrtak, 28. rujna 2017. u 14:10
Biskup Antun Škvorčević u pratnji Ivice Žuljevića, župnika Župe sv. Terezije Avilske i Ivana Popića, ravnatelja biskupijskog Caritasa posjetio je požeško prigradsko naselje Šeovce i susreo se sa samohranom majkom Mirjanom Janković i njezino troje djece. Već u svojim prethodnim posjetima biskup se uvjerio o teškom stanju u kojem se nalazi ova obitelj, te je potaknuo vjernike Požeške biskupije da  prigodom Trećega biskupijskog euharistijskog kongresa posvjedoče svoju ljubav prema siromašnima na taj način da dadnu novčani prilog za izgradnju doma navedene obitelji.

U nedjelju prije Euharistijskog kongresa, 17. rujna u svim župama Požeške biskupije prikupljao se novčani prilog koji su predstavnici pojedinih dekanata prinijeli za prikazni dar na kongresnom slavlju, minuloga 24. rujna.

Biskup je u razgovoru s majkom Mirjanom i njezinom djecom koja pohađaju osnovnu školu  osjetio njihovu veliku radost zbog početka radova na izgradnji novoga doma. Pozdravio je djelatnike HEP-a koji su s dosadašnje ruševne kuće skidali električne vodove te radnike koji su započeli s čišćenjem prostora za gradnju. Nova kuća bit će istog obima kao i dosadašnja. Njezin projekt izradio je Josip Lukić, koji ujedno vodi gradnju. Predviđa se da bi obitelj Janković mogla u nju useliti za Božić ove godine. Uručivši majci Mirjani i djeci darove, biskup im je poželio Božji blagoslov.

 
Da biste komentirali, prijavite se.